Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nové pobočky Tatra banky prekvapia mnohými prvkami

Interiér pobočky Tatra banky PR článok Zobraziť galériu (4)
Interiér pobočky Tatra banky (Zdroj: Tatra banka)

Tatra banka je inovatívnym lídrom na trhu už od svojho vzniku a tomu prispôsobuje aj svoje pobočky. Nový dizajn viac ako 50 pobočiek je moderný, nadčasovo pôsobiaci a, čo je hlavné, zdôrazňuje digitálnosť banky a princípy trvalej udržateľnosti. Pozreli sme sa preto do jej pobočiek trochu bližšie.

Bez hotovosti a digitálne

Mnohí z nás sú zvyknutí používať bankové aplikácie pre každodenné finančné záležitosti. Tatra banka tento trend dlhodobo podporuje, a aj preto znižuje počet pracovísk a pobočiek, na ktorých sa dá vkladať alebo vyberať hotovosť. Takýchto operácií je totiž čoraz menej. Navyše, množstvo pobočiek banky je už dnes vybavených novými bankomatmi, cez ktoré sa dá vkladať, vyberať, ale napríklad aj platiť faktúry cez načítanie QR kódov.

V nových pobočkách tak banka viac vsádza na vytvorenie priestoru pre osobný rozhovor s klientom. Individuálny prístup, dostatok času na vysvetlenie používania digitálneho bankovníctva alebo úverových a investičných riešení, je už samozrejmosťou. To všetko v príjemnom minimalistickom dizajne, bez ruchu bežných hotovostných operácií.

Digitálne riešenia nám nielen šetria čas, ale mnohé z nich sú aj udržateľné, s pozitívnym dopadom na prírodné zdroje. Napríklad vďaka nim šetríme palivo, lebo nemusíme do banky cestovať osobne, môžeme zodpovedne investovať alebo využívať aj takzvané zelené hypotekárne úvery. Čoraz častejšie sa vo svete a aj u nás stretávame s riešeniami, ktoré v spojení s bežnými bankovými účtami podporujú ekologické nákupy.    

Udržateľné fungovanie pobočiek

Ako uvádza samotná Tatra banka, v nových pobočkách podporuje využívanie obnoviteľných zdrojov energie, ako je napríklad zelená elektrická energia. Podľa meraní stúpla v porovnaní s minulým rokom spotreba zelenej energie v banke o 17 %. Zároveň, aj vďaka zavedeniu LED svietidiel v nových pobočkách klesla celková spotreba elektrickej energie až o 12 %.

V roku 2022 sa banke podarilo aj efektívne zredukovať množstvo komunálneho odpadu, a to zavedením systému zberu biologického odpadu a dôsledným triedením.

Pobočka Tatra banky - Nivy, Bratislava
Zobraziť galériu (4)
Pobočka Tatra banky - Nivy, Bratislava  (Zdroj: Tatra banka)

Podpisovanie papierov je už minulosť

Určite už pre nikoho nebude prekvapením, že vytlačenie a podpísanie bankového tlačiva na papieri je čím ďalej tým zriedkavejšie. Väčšina overovacích a podpisových momentov je realizovaných online aj v samotnej pobočke Tatra banky cez digitálne podpisovanie na tablet namiesto na papierový formulár. A tam, kde to nie je možné, banka využíva už len výlučne recyklovaný papier. V pobočkách tiež nenájdete žiadne papierové letáčiky alebo plagáty na stenách. Dokonca aj označenie jednotlivých pracovísk a menoviek zamestnancov majú už iba v digitálnej forme.

Tatra banka takto postupne prerobí všetky svoje pobočky. Viac informácií o jej pobočkovej sieti a umiestnení nových bankomatov s funkciou vkladu nájdete na stránke Pobočky a bankomaty | Tatra banka.

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu