Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Za snahou o záchranu tradičnej Bošáckej slivky stojí aj známy reťazec

PR článok Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Kaufland)

O budúcnosti našej krajiny, ktorá zápasí s meniacimi sa klimatickými podmienkami, rozhodujeme už dnes. Preto jednou z dôležitých aktivít pre ochranu klímy a životného prostredia je aj cielená výsadba stromov všade tam, kde v krajine chýbajú. Vie to aj Kaufland.

A tiež koná. Vyše 400 ovocných a okrasných stromov i drevín vyrástlo počas uplynulého roka po celom Slovensku aj vďaka jeho podpore. Spoločnosť sa snaží aj touto cestou prispievať k tomu, aby bolo naše životné prostredie odolnejšie voči zmenám, ktoré ho v posledných rokoch ohrozujú.

Stovky nových stromov pomáhajú našej zelenšej budúcnosti

Kaufland sa v rámci svojej podnikateľskej činnosti dlhodobo zasadzuje za ochranu biodiverzity a klímy. Aj preto sa reťazec rozhodol podporiť iniciatívu Sadíme budúcnosť, ktorú zastrešuje Nadácia Ekopolis, a ako partner projektu stojí za vysadením stoviek nových stromov a drevín v deviatich slovenských mestách a obciach.

„Záleží nám na ochrane životného prostredia, čo celoročne zdôrazňujeme mnohými našimi aktivitami,“ hovorí Samuel Machajdík, hovorca spoločnosti Kaufland Slovensko, a dodáva: „Teší nás, že sme sa v rámci iniciatívy Sadíme budúcnosť mohli podieľať na investícii, ktorá má zmysel aj pre ďalšie generácie a plánujeme v tom aktívne pokračovať aj v tomto roku.“

Jedným z cieľov Nadácie Ekopolis je v rámci iniciatívy Sadíme budúcnosť podporiť sadenie stromov v lokalitách, kde je to skutočne potrebné. „Naša iniciatíva Sadíme budúcnosť spája úsilie chrániť životné prostredie, dlhodobú podporu komunitných projektov a rastúci záujem ľudí o to, ako môžeme reálne pomôcť našej krajine,“ hovorí riaditeľ nadácie Peter Medveď.

Za snahou o záchranu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Kaufland)

Nové stromy na Liptove i v Bošáci

Medzi mestá, v ktorých sa Kaufland ako partner výsadby podieľal na realizácii projektov pre udržateľnejšie a zelenšie komunity a susedstvá, patria Banská Bystrica, Partizánske, Rimavská Sobota, Nové Mesto nad Váhom, Kežmarok, Veľký Krtíš, Žiar nad Hronom, Senec a Ružomberok.

  • Práve v okolí Ružomberka sa nachádza druhá najzelenšia obec na Dolnom Liptove. Napriek tomu však táto oblasť patrí medzi okresy Slovenska s najhoršou kvalitou ovzdušia. Výsadba lipovej aleje pomôže nielen skultúrniť poľnohospodársku krajinu v okolí, ale aj zlepšiť život jej obyvateľov.
  • Sadenie stromov v Bošáci podporil Kaufland nielen finančne, ale aj vlastnými rukami. Na mieste, kde v minulosti ovocné sady zanikli, sa podarilo zrealizovať výsadbu slivkového sadu. Pripomeňme, že slivka patrí medzi typické stromy Bošáckej doliny. Jeden zo 65 nových stromčekov si vyskúšali zasadiť aj samotní zamestnanci Kauflandu.

Za snahou o záchranu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Kaufland)

Kaufland chráni klímu dlhodobo

Boj proti klimatickým zmenám a aktivity s tým spojené majú dlhodobo významné miesto v rámci celej skupiny Schwarz, ktorej je Kaufland súčasťou. Využívanie energeticky efektívnych technológií, zamedzovanie a znižovanie emisií skleníkových plynov, ekologické plánovanie nových budov, logistické procesy šetrné k životnému prostrediu či preventívne opatrenia, zabraňujúce vzniku odpadu, prispievajú k čistejšiemu a udržateľnejšiemu životnému prostrediu pre nás všetkých. Viac sa o aktivitách, ktoré reťazec podniká proti klimatickým zmenám, môžete dozvedieť na jeho stránke www.kaufland.sk/klima.

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu