Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

RAM - Skutočná americká legenda už aj na Slovensku

PR článok Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: RAM)

Svoj pôvod vôbec nezapiera. Už na prvý pohľad je každému hneď jasné, s kým má tú česť. Je to originálne americké auto nielen výzorom, ale aj drsným pohľadom, proporciami a neskrývanou silou. Poznáme ho z kriminálnych seriálov a z množstva filmov. V drsných pick-upoch jazdia aj zločinci ale hlavne policajti. Spoliehajú sa na kvalitu, robustnosť a prirodzený rešpekt, ktorý z týchto áut vyžaruje.

Solídny základ

Signatúra RAM, pôvodne známa ako RAM Truck Division automobilky Chrysler, je dnes americkou značkou osobných a ľahkých úžitkových vozidiel a patrí do skupiny Stellantis. Jeden z piatich najväčších automobilových koncernov ho pod svoje ochranné krídla prevzal len pred zhruba desaťročím. RAM si ponechal logo značky Dodge, symbol sily a dominancie. Vyrába sa v americkom štáte Michigan v malom meste Sterling Heights, ktoré leží neďaleko známeho Detroitu. Sloganom značky je heslo "Guts. Glory. Ram.", ktoré sa len ťažko prekladá.

RAM - Skutočná americká
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: RAM)

Robustnosť, sila a spoľahlivosť

Pre Európsky trh sa autá značky RAM dovážajú, pochopiteľne, v prispôsobených špecifikáciách. Výhradným distribútorom pre Slovensko je spoločnosť Todos. Modelová ponuka sa opiera o solídny základ. Štvordverová, priestranná päťmiestna karoséria typu pick-up upevnená na oceľovom podvozkovom ráme, je pre všetky verzie zhodná. Nadstavba, vyhotovenie a vybavenie je v zhode s potrebami a vkusom majiteľa. Na výber je šesť verzií. Od drsnej základnej verzie Big Horn až po luxusné a športové TRX. Dva a pol tonové autá poháňa osemvalcový benzínový motor so zdvihovým objemom 5,7 litra spriahnutý s osemstupňovou automatickou prevodovkou. Jeho výkon predstavuje ohromujúcich 401 koní a krútiaci moment 555 Nm. Ide o legendu medzi motormi HEMI V8. Spĺňa prísne emisné kritériá aj vďaka technológii MDS, ktorá cielene deaktivuje polovicu z valcov. U nás je najpredávanejšia verzia Limited 5,7 LPG. Najsilnejšiu verziu TRX poháňa preplňovaný osemvalec s objemom 6,2 litra a výkonom 711 koní (880 Nm). Ten auto doslova katapultuje na tempo 100 km/h za 4,5 sekundy.

Pre každú príležitosť

Podvozkový rám a silný motor umožňuje autu ťahať príves s hmotnosťou až 3,5 tony. Bezpečnú trakciu a trajektóriu stráži elektronika. Ložná plocha s rozmermi 1,2 x 2,4 metra unesie náklad s hmotnosťou až 1 000 kg. Čo sa týka interiéru auta, v ponuke je prakticky všetko. Kožené čalúnenie, prémiový audiosystém od špecialistov Harman Kardon s devätnástimi reproduktormi, 12 palcová obrazovka zobrazujúca údaje audiosystému ako aj navigácia s mapou celej Európy.

Výhradným zástupcom v oblasti predaja a servisu vozidiel značky RAM pre Slovenskú republiku je spoločnosť Todos so zastúpením v 4 mestách na Slovensku: Todos Exclusive v Bratislave, Todos Žilina, Todos Ružomberok a Todos Košice. Predvádzacie jazdy sú klientom k dispozícii celoročne na všetkých spomínaných prevádzkach. Pre viac informácií kliknite na www.todos.sk. alebo volajte na bezplatnú linku 0800 102 103.

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu