Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Akú máte kuchyňu? Toto všetko o vás prezradí jej farba!

Čo myslíte, akí ľudia žijú v tejto kuchyni? PR článok Zobraziť galériu (7)
Čo myslíte, akí ľudia žijú v tejto kuchyni? (Zdroj: Pixabay)

Vedeli ste, že výber farby kuchyne o vás ako o človeku veľa hovorí? Okrem toho tiež môže ovplyvniť spôsob, akým myslíme a ako sa cítime. Pozrite sa teda, čo o vás vypovedá vaša farba kuchyne.

Farba, ktorú uprednostňujeme pri výbere oblečenia, ale aj pri zariaďovaní bývania, sa spája s našim typom osobnosti. Farba o nás vypovedá naozaj veľa aj v kuchyni. A pokiaľ sa rozhodujete pre nové spotrebiče, so značkou Sencor ich dokonale farebne zladíte.

Keď ide o Sencor, ešte aj tyčový mixér zladíte s kuchyňou.
Zobraziť galériu (7)
Keď ide o Sencor, ešte aj tyčový mixér zladíte s kuchyňou.  (Zdroj: Sencor)

Čierna

Čierna farba sa spája s eleganciou a štýlom. Ľudia, ktorí si ju zvolili za základ svojej kuchyne, sú zameraní na krásu vecí a potrpia si na luxus a tajomno. Majú radi dizajnové kúsky, jednoduché a sofistikované línie. Čierna by sa mala používať len vo veľkých priestoroch a ideálnou voľbou je čierny mramor.

Akú máte kuchyňu? Toto
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Pixabay)

Biela

Najsvetlejšia farba je tradične spojená s čistotou, čestnosťou, pokojnom. Je základom jednoduchého škandinávskeho dizajnu, ale aj všetkých priestorov, ktoré majú pôsobiť čisto a hygienicky. Preferujú ju milovníci svetla a poriadku. Títo ľudia sú sebavedomí, pokojní, pozitívne naladení, uprednostňujú skôr minimalizmus, než množstvo doplnkov a dekorácií. Biela kuchyňa pôsobí sofistikovane a organizovane, no príliš veľa bielej vzbudzuje pocit chladu.

Akú máte kuchyňu? Toto
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Pixabay)

Sivá

Prevaha sivej farby v interiéri prezrádza, že tu žije racionálne uvažujúci človek, ktorý má rád pokojný a organizovaný život bez veľkých odchýlok. Ukľudňujúca sivá farba nemá chlad bielej, ani ťažobu čiernej a podobne ako béžová je neutrálna a preto veľmi všestranná. Stačí pár doplnkov inej farby a energia priestoru sa hneď zmení.

Zladiť kuchyňu so spotrebičmi? Pre Sencor žiaden problém!
Zobraziť galériu (7)
Zladiť kuchyňu so spotrebičmi? Pre Sencor žiaden problém!  (Zdroj: Sencor)

Červená

Vo východných kultúrach je červená farba šťastia a okrem toho, že nám dodáva energiu, povzbudzuje aj chuť do jedla. Túto energickú farbu v kuchyni si volia silné a sebavedomé osobnosti, ľudia, ktorí sú radi stredobodom pozornosti. Aby ste sa vyhli prílišnej agresivite červenej farby, najmä v malej kuchyni, skombinujte ju s inou harmonizujúcou farbou, napríklad bielou, sivou alebo krémovou, ktorá energiu červenej zmierni.

 

Kde sa oplatí kúpiť nový spotrebič? Black Friday na planeo.sk má skutočne výhodné ceny a splátky bez navýšenia!

Oranžová alebo žltá

Tieto výrazné, veselé teplé farby sú, podobne ako červená, energizujúce a optimistické. Volia si ich temperamentné, optimistické a veselé osobnosti, ktoré sa nenechávajú ovplyvniť názorom druhých, ale si idú svojou cestou a to ich robí šťastnými. Ideálne farby do kuchýň, orientovaných na severnú alebo východnú stranu, skúpu na slnečné lúče.

So spotrebičmi Sencor farebne doladíte každú kuchyňu.
Zobraziť galériu (7)
So spotrebičmi Sencor farebne doladíte každú kuchyňu.  (Zdroj: Sencor)

Modrá

Po tejto harmonizujúcej farbe radi siahajú pokojní a citliví ľudia s veľkou vnútornou silou. Množstvo odtieňov modrej od belasej až po námornícku teda dokáže osloviť široké spektrum odlišných osobností. Všeobecne by sme mohli povedať, že čím je výber farby svetlejší a výraznejší, tým je človek temperamentnejší a odvážnejší. Pokiaľ sa vám páči čierna kuchyňa, no táto farba je pre vás príliš náročná, námornícka modrá to vyrieši. Mimochodom, modrá farba vraj znižuje chuť do jedla.

Zelená

Farbu transformácie, obnovy, rastu, prírody a šťastia si radi volia kreatívni, priateľskí, emotívni ľudia. Táto farba nás upokojuje a zároveň osviežuje, preto v kuchyni pôsobí veľmi príjemne. Pozor však na ostré odtiene, ktoré môžu pri dlhodobom pôsobení znervózňovať.

Akú máte kuchyňu? Toto
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Pixabay)

Hnedá

Pokiaľ prídete do kuchyne s prevahou hnedej farby, môžete si byť istí, že jej majitelia stoja nohami pevne na zemi, sú rešpektujúci, racionálni, rozvážni, nekonfliktní a majú radi prirodzenosť. Hnedá farba v nás vzbudzuje pocit domova, upokojuje a spomaľuje.

Fialová

Fialová farba je spájaná s duchovnom, mystikou, diplomaciou a originalitou. Harmonizuje, povzbudzuje predstavivosť a obľubujú ju ľudia skôr introvertní, senzitívni, kreatívni, s veľkou fantáziou a bohatým vnútorným svetom, často inklinujúci k veciam medzi nebom a zemou.

Najpestrejšiu ponuku kuchynských spotrebičov Sencor nájdete na planeo.sk!

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu