Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Keď sa k obľúbeným bábkam pridajú aj maskoti, vianočná nálada je zaručená!

PR článok Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: PR Hanička a Murko)

Hanička a Murko oslávili túto jeseň 5 rokov na detskej scéne a každý rok sa snažia svojim malým fanúšikom priniesť niečo nové. Tentokrát je to zimný muzikál, v ktorom budete počuť pesničky z ich nového vianočného CD Postavím si snehuliaka.

“Po prvý raz od kedy vyrážajú Hanička a Murko na svoje samostatné turné je program koncipovaný ako muzikálové predstavenie”, informuje Lucia Zimanyiová, scenáristka a režisérka projektu. “Do spolupráce sme prizvali skúsenú tanečnicu a pedagogičku tanca Evu Vargovú, ktorá stojí za choreografiou Vianočného turné 2022 Haničky a Murka”, dodáva.

V muzikáli stretneme zázračnú (trošku nezbednú) kráľovnú Vločku, ktorá Haničke a Murkovi umožní prežiť zimný príbeh plný spevu, tanca a úžasných hostí! Spoznáme veselého Snehuliaka, Vtáčika, ktorý potrebuje našu pomoc, Mikuláša, bláznivého Kapríka, Elfku, Vianočný stromček, či neposedného Kocúrika.

“Ďalšou novinkou v našej tvorbe je použitie maskotov v životnej veľkosti”, dopĺňa výpočet noviniek Lucia. “Aj v tejto oblasti sme rozšírili tím našich odborných spolupracovníkov. Dvoch z maskotov navrhla a vyrobila kostýmová výtvarníčka Radka Dudášová Sukaný, dopĺňa.

Keď sa k obľúbeným
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: PR Hanička a Murko)

Kúzelnú vianočnú atmosféru dotvárajú rozprávkové kulisy z dielne scénografa a výtvarníka Von Dubravaya a tiež krásne zimné pesničky. Nájdete medzi nimi tradične najvyhľadávanejšie detské pesničky o zime, Vianociach či Mikulášovi, ale aj nové pesničky Haničky a Murka. Ich autorom a aranžérom je tradične Martin Zimanyi, skladateľ a hudobník, ktorý stojí za celou tvorbou Haničky a Murka.

“Pesničky v muzikáli pochádzajú z nášho vianočného CD Postavím si snehuliaka”, informuje Martin Zimanyi. “V porovnaní s našim predošlým koncertným programom je tam viacero pesničiek s jemne nostalgickou atmosférou, takže veríme, že sa pri sledovaní muzikálu divák dostane do vianočnej nálady”, dodáva.

Keď sa k obľúbeným
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: PR Hanička a Murko)

Hanička a Murko navštívia so svojim Vianočným turné 2022 11 miest po celom Slovensku. Program mal premiéru v Novom Meste nad Váhom a tento víkend ho môžeme vidieť vo Zvolene a v Pezinku. Nasledovať budú Nové Zámky, Trnava, Košice, Bratislava, Čadca, Spišská Nová Ves, Považská Bystrica a Šaľa. K profesionálnym bábkohercom, ktorí vedú Haničku a Murka sa pridali študenti bratislavského konzervatória, ktorí stvárnia Kráľovnú Vločku a tiež vianočných maskotov.

Úvodnú pesničku z premiéry muzikálu si môžete pozrieť na YouTube:

Keďže Hanička a Murko majú veľmi radi svojich malých kamarátov, aj na tomto koncerte sa môžu tešiť na ich darčeky v podobe Murkovho lízatka a nálepky, na ktorej sú zobrazení hlavní hrdinovia predstavenia.

Prežite s Haničkou a Murkom krásny predvianočný čas! Vstupenky na predstavenia kúpite na Predpredaj.sk.

Skladby pochádzajú z nového CD Haničky a Murka “Postavím si snehuliaka”, ktoré vyšlo teraz v októbri 2022.

Spotify: https://open.spotify.com/album/7aQfKcPhNL5vFT2nl3E8RD

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu