Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Veľtrh Bibliotéka: Horúce knižné novinky a známe tváre

PR článok Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Shutterstock.com)

Najočakávanejšie knižné novinky aj nestarnúca klasika pre dospelých aj deti, limitované edície a exkluzívne tituly, prezentácie kníh a stretnutia s obľúbenými spisovateľmi, medzi ktorými nebudú chýbať ani zahraniční autori – knižný veľtrh Bibliotéka sa po náročných rokoch vracia do bratislavskej Incheby v rozsahu, na aký sú milovníci kníh zvyknutí z čias pred pandémiou. Od štvrtka 10. do nedele 13. novembra sa môžete tešiť na bohatú ponuku titulov od množstva vydavateľstiev aj pútavý sprievodný program.

Nové tituly a známe mená

Veľké (napr. Ikar, Slovart, Albatros, Tatran) aj menšie vydavateľstvá a kníhkupci (napr. Gorila.sk) na Bibliotéke predstavia svoje knižné novinky aj bestsellery. V rámci prezentácií na vás čakajú stretnutia s mnohými známymi autormi, medzi ktorými nebudú chýbať Jozef Banáš, Zdena Studenková, Jaro Bekr, Zuzana Smatanová, Andrea Rimová, Ladislav Kužela, Anton Heretik či Dr. Krause.

Veľtrh priblíži aj reportáže slovenských a českých reportérov z Ukrajiny Chleba z minového pole, knihu a audioknihu od 19 slovenských a dvoch českých autorov načítanú najlepšími slovenskými hereckými hlasmiSlovensko Krimi, novú knihu Úzkosť od Denisy Fulmekovej či rozprávanie Lucie Satinskej o knihe Milý Tato, ktorá obsahuje listy písané Julovi Satinskému.

Autorka Zuzana Šimeková predstaví svoj úspešný debutový román Krásni ľudia. Novinku Výdych, nádych uvedú autori Lucia Lackovičová a Viktor Schiller, prvý certifikovaný inštruktor „wimhofovej“ metódy na Slovensku. Výnimočnú knihu Vraniak Albín, inšpirovanú príbehmi odvážnych držiteľov ocenenia Biela vrana, predstaví Zuzana Wienk.

Veľtrh Bibliotéka: Horúce knižné
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Incheba Expo Bratislava)

Zahraničné hviezdy

Obľúbený poľský autor krimi Tomasz Duszyński na knižnom veľtrhu priblíži svoju knihu o vraždách v pohraničí Glatz. Z Newcastlu na Bibliotéku zavíta anglický spisovateľ Matt Wesolowski.

Bibliotéka v tomto roku dáva špeciálny priestor aj na prezentáciu ukrajinskej literárnej tvorby. Napríklad, o svojich fantasy sériách pre young adult čitateľov porozpráva ukrajinská autorka Natalja Ščerba.

Rozprávky a hry (nielen) pre deti

Čítanie zlepšuje slovnú zásobu, rozvíja predstavivosť a má pozitívny vplyv na učenie aj celkový vývoj dieťaťa. Svoje novinky na Bibliotéke odprezentujú popredné slovenské autorky a autori detskej literatúry ako Gabriela Futová, Zuzana Štelbaská, Marka Staviarska, Diana Mašlejová, Zuzana Csontosová a Peter Nagy. To však nie je všetko: Katarína Kerekešová predstaví knihu o pavúčej rodinke Websterovci 3, učiteľ a spisovateľ Peter Bartoněk príde porozprávať o knižke Obed v ohrození (o deťoch zo štvrtej A), Barbora Kardošová priblíži svoje dielo o fantastických kamošoch a Braňo Jobus porozpráva o knižke Chrontulienka.

Deti sa môžu tešiť aj na zábavný program v spolupráci s TV JOJko spolu s Mirom Jarošom. Nuda rozhodne nehrozí!

Deti aj dospelých totiž privíta aj herná zóna, kde sa budete môcť zahrať najrôznejšie spoločenské hry.

To však rozhodne nie je všetko! Podrobnejšie informácie o programe získate na www.incheba.sk. Dianie na Bibliotéke bude mapovať partner knižného veľtrhu RTVS – napríklad aj prostredníctvom Rádia Devín.

To dáva knižnému veľtrhu Bibliotéka 2022 priestor najmä v sérii relácií formátu Ars litera ešte pred jeho otvorením: už od 7. novembra, každý pracovný deň o 17:00 – 18:00. Do 11. novembra sa v Ars literách tematizujúcich Bibliotéku bude hovoriť o literatúre z každej stránky a poslucháčom ponúkne rozhovory o tých a s tými, ktorí literatúru a knižnú kultúru tvoria, pričom chýbať nebudú ani analýzy a reflexie literárnej tvorby.

Bibliotéka sa bude konať od 10. do 13. novembra spolu s výstavou minerálov, drahých kameňov a fosílií Minerály Bratislava. Vstupenky si môžete zakúpiť buď na mieste, alebo u partnera Bibliotéky na Predpredaj.sk.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu