Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

V Pezinku sa bude opäť konať rozprávkový festival Draci na zámku

PR článok Zobraziť galériu (12)
(Zdroj: Agentúra Hector, Šimák Pezinok)

Detský festival Draci na zámku sa bude v Pezinku konať už po tretíkrát, a to počas víkendu 13. a 14. augusta. Celodenný program prispôsobený predovšetkým deťom s množstvom divadielok a interaktívnymi predstaveniami prenesie zámok do sveta rozprávok, tajomných príbehov a fantazijných bytostí.

Rozprávkový Zámok Šimák ovládnu na jeden víkend v roku draci vo veľkosti detskej dlane, ale aj veľký ako auto. Na detskom festivale však ožijú okrem drakov aj víly, princezné či prasiatka. Program je zameraný na detských divákov a spolu s interaktívnym programom a workshopmi zabaví deti všetkých vekových kategórií. 

Súčasťou festivalu sú už tradične dielničky na výrobu dračích suvenírov. Z minulých ročníkov si malí návštevníci odnášali drevený štít či vlastného lepenkového draka. Tohtoročný suvenír, ktorý je v cene vstupného rovnako ako atrakcie a interaktívny program, zatiaľ zostáva záhadou. Organizátor však prezradil, že deti si budú za asistencie našich ochotných víl vyrábať opäť niečo z krajiny fantázie,“ hovorí Bystrík Holeček, organizátor podujatia.

„Predstavenia, na ktoré sa môžu návštevníci tešiť, hlavne tí menší, budú bábkové divadielko, ktoré predvedie Divadlo pod balkónom, rozprávka s názvom Silák Max od Teáter Komika či predstavenie Cirkus Hector, plný čarovných tvorov a kreatúr,“ dodáva Bystrík Holeček, z Agentúry Hector. Súčasťou festivalu budú už tradične aj detské atrakcie ako strieľanie z luku či detský drevený katapult. 

V Pezinku sa bude
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Agentúra Hector, Šimák Pezinok)

 

Ruky výtvarníkov prekvapujú každoročne nie len návštevníkov, ale aj personál zámku:Počas festivalu Draci na zámku sa Šimák premení na rozprávkové miesto. Za každým rohom nachádzam ďalšie fantazijné kreácie a výzdobu, ktorá tak veľmi dotvára atmosféru tohto festivalu,“ hovorí Simona Kukumbergová zo Zámku Šimák. Súčasťou rozprávkovej atmosféry na festivale je nie len hlavný program v podobe detských predstavení, ale aj výzdoba, interaktívne vstupy a atrakcie.

V Pezinku sa bude
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Agentúra Hector, Šimák Pezinok)

Pripravené budú stánky s jedlom a sladkými dobrotami, pre starších návštevníkov bude k dispozícii výberová káva či ovocné vína. 

Brány festivalu budú počas 13. a 14. augusta otvorené od 9.30 hod. do 17.30 hod. Predpredaj vstupeniek prebieha na Predpredaj.sk.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu