Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Sla*kovský štít v Košickom kraji? TOTO vzniklo na Kraji sveta

PR článok Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: Kraj sveta)

Slavkovský štít v Tatrách na Slovensku pozná hádam každý. Ale Sla*kovský štít v Košickom kraji? To, že na Kraji sveta, ako si región hovorí, dostal kopec takúto prezývku, nie je náhoda. Inšpiráciou je rodák Juraj Slafkovský, ktorý sa zapojil do tohtoročnej kampane pre rodný kraj a podelil sa o svoje zážitky, ktoré sa mu s kopcom spájajú.

Minuloročná ostrá kampaň Košice Región Turizmus vyvolala reakciu konkurencie. Kraj sveta v nej prezentoval hrdosť na to, že na rozdiel od príliš rozvinutých turistických destinácií nemá večne preplnené lanovky či akvaparky. Tento rok pozýva na vôbec prvý výstup na Sla*kovský štít – v Košickom kraji. 

Nejde však o provokáciu. Kraj sveta chce týmto spôsobom upozorniť na svoje málo známe miesta, pri ktorých si turisti často ani nezapamätajú ich názvy. Ale o tom je dovolenka! Dôležitejšie ako zapamätať si názvy konkrétnych miest je pamätať si silné zážitky s nimi spojené.

Nie Slavkovský, ale Slafkovský

Slafkovský štít na Kraji sveta symbolicky dostal v kampani prezývku podľa známeho rodáka, hokejistu Juraja Slafkovského, ktorý sa podelil o svoje zážitky. 

Hoci ide o vrcholového športovca, ako hovorí, turistika nepatrí medzi jeho obľúbené aktivity. Napriek tomu, že rodičia sú vášniví turisti, Jurajov turistický vrchol je, podľa neho, zatiaľ malý kopec nad mestom Košice - Červený breh, kam sa dostal na bicykli. Práve preto dostal kopec v kampani nové meno Slafkovský štít.

Nová vtipná atrakcia

Len počas tohto leta nájdu turisti na Červenom brehu novú atrakciu, špeciálnu tabuľu, ktorá nesie nový názov kopca. Pri tabuli na kopci sa už vystriedali exfarmár Lukáš Stanislav, youtuberi Matúš Okajček, Miroslav Bača či instagramová rodinka @toto_je_nas_svet, ktorí v týchto dňoch cestujú po Košickom kraji a fanúšikom na Instagrame predstavujú rôzne zaujímavé miesta, ktoré sa oplatí navštíviť.

Galéria: Sla*kovský štít v Košickom kraji? TOTO vzniklo na Kraji sveta

Okrem toho si na webe www.krajsveta.sk môžete vygenerovať vlastný zoznam miest, na ktorých  vás čakajú vaše vlastné zážitky. Vydajte sa za nimi objavovať krásy nedotknutého regiónu.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu