Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Alkehol prídu začiatkom leta do Bratislavy osláviť neuveriteľných 30 rokov na scéne

PR článok Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Agentúra A & P Media Productions)

„Hospodo nalejvej“, „O chlastu“, „Železná Sparta“, „Na Slamníku“, Na zdraví“, „Zas je tu léto“..., a takto by sme mohli pokračovať ešte veľmi dlho. Kto by nepoznal najznámejšie „pivné hity“ českej skupiny Alkehol? Táto, dnes už legenda, oslávi 30. výročie v Randal clube koncertom (24.6.). Kapela v tomto roku dokonca chystá aj jubilejný 20-štúdiový album.

Ich hity zľudoveli

Keď sa v novembri 1991 Ota Hereš a Petr „Kuna“ Buneš – v tom čase gitaristi thrash metalovej skupiny Kryptor, dohodli, že zložia pre zábavu pár piesní v inom metalovom duchu a s textami zameranými na alkohol a krčmu, stredobodom obsahu ich tvorby sa stala pražská krčma Na Slamníku, zrejme nemohli tušiť, že ich songy doslova zľudovejú a budú žiadané aj o 30 rokov neskôr!

Prvý a dodnes mnohými kritikmi najviac cenený album dostal názov „Alkehol“ a vyšiel 8. júna 1992. Netrvalo dlho a dostal sa do prvej dvadsiatky najpredávanejších titulov vtedajšej federálnej televíznej hitparády. Skupine sa začali množiť požiadavky na koncerty a tak do svojich radov pribrali ďalších kamarátov –Tondu Rauera, ktorý z gitary presedlal na basgitaru, a bubeníka Martina Melmusa. Odvtedy majú Alkehol na konte už tisíce koncertov.

Alkehol prídu začiatkom leta
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Agentúra A & P Media Productions)


Oslava 30. výročia aj v Randal Clube

A práve v roku 2022 legendárna česká štvorica muzikantov na čele s Otom Herešom vyrazí na veľkolepú oslavu 30. narodenín, ktorá bude umocnená aj vydaním nového a jubilejného 20. albumu. Jeho názov a viac podrobností hudobníci v tejto chvíli ešte neprezradili. Zatiaľ posledná štúdiovka im vyšla ešte v roku 2018 a volala sa „Sudová přitazlivost“.

Vďaka agentúre A & P Media Productions prebehne táto veľká oslava aj v bratislavskom klube Randal 24. júna, tento deň pripadá na najlepší možný termín – piatok.

Predkapelou domáci Decilitr Rumu

Spoločne s Alkehol sa domácemu publiku predvedú aj dobre známi Bratislavčania Decilitr Rumu, ktorí sú na scéne od roku 2013 a hrajú – ako inak – pivný metal. Štvorica hudobníkov čerpá z odkazu československého metalového a punkového undergroundu, ktorým boli všetci od útleho detstva intenzívne formovaní.

Ich hudba je charakterizovaná relatívnou jednoduchosťou, ale zároveň rýchlosťou a tvrdosťou. Veselé a hravé melódie sú doplnené zábavnými textami s prevažne krčmovou tematikou. V roku 2020 kapela vydala album „Rád s vami chlastám“, na ktorom nájdete songy ako „Pivný beh“, „Rum si dám“, „Na*ebať“, „Abstinent“, „Alkehol“ alebo „Pivo je svatý“.

Milovníci pivného rocku či metalu, dobre si poznačte do kalendárov dátum 24. júna 2022. V Bratislave sa bude oslavovať spolu so začiatkom leta aj 30 rokov skupiny Alkehol, mimochodom, kapela sľubuje 90-minútovú šou. Randal Clubom budú znieť známe „hospodské“ melódie a budú tiecť hektolitre piva. Vstupenky na toto podujatie si môžete zakúpiť už teraz v predstihu v sieti Predpredaj.sk.

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu