Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prečo je bioklimatická pergola jasnou voľbou? Vydrží desiatky rokov a vytvorí jedinečné miesto na relax

Prečo investovať do bioklimatickej pergoly? PR článok Zobraziť galériu (6)
Prečo investovať do bioklimatickej pergoly? (Zdroj: Climax a.s.)

Túžite si predĺžiť leto a využiť posedenie na záhrade na maximum? Bioklimatická pergola je výborným riešením pre každého, kto si chce dopriať veľa krásnych dní na čerstvom vzduchu, a to nielen v lete. Pergola vám pomôže rozšíriť obytný priestor domu a navyše vás perfektne ochráni pred slnkom, vetrom aj pohľadmi susedov.

Hliníková pergola verzus pergola z dreva

Keď ľudia uvažujú nad pergolou, často im ako prvé napadne jednoduché riešenie v podobe drevenej pergoly. Pergola z dreva je síce zo začiatku lacnejším variantom, ale prináša so sebou veľa zásadných nevýhod v podobe dodatočných investícií aj následnej starostlivosti.

Drevenú pergolu je nutné neustále udržiavať. Farba sa vplyvom slnečných lúčov postupne vytráca a drevo stále pracuje. Navyše sa do dreva môže veľmi ľahko pustiť huba, pleseň alebo hlodavec. O niekoľko rokov je tak lacnejší variant pergoly adeptom na kompletné zbúranie. Zvyšok pergoly potom využijete maximálne pri opekaní špekáčikov.

Hliníková pergola je odolná a vydrží niekoľko desiatok rokov
Zobraziť galériu (6)
Hliníková pergola je odolná a vydrží niekoľko desiatok rokov  (Zdroj: Climax a.s.)

Oproti tomu hliníková pergola je vyrobená z kvalitného a odolného materiálu. Vďaka tomu vydrží pergola v perfektnom stave desiatky rokov bez toho, aby ste ju museli špeciálne udržiavať. Jediné, na čo je potrebné myslieť v zimnom období, je poloha lamiel. Tie musia byť otvorené kvôli snehu, keďže nie sú stavané na veľkú záťaž.

Pergola poskytne obytný priestor navyše 

Hliníkové pergoly sú obľúbené predovšetkým vďaka tomu, že vám umožnia rozšíriť váš dom o jednu ďalšiu plnohodnotnú miestnosť, kde môžete relaxovať. Hliníková pergola sa tiež často využíva ako vonkajšia kuchyňa, pracovňa alebo hoci aj detská herňa. Pergola vám umožní tráviť oveľa viac času vonku na čerstvom vzduchu, budete mať bližšie k vlastnej záhrade, prírode aj deťom. 

Pod bioklimatickou pergolou môžete pohodlne relaxovať za každého počasia
Zobraziť galériu (6)
Pod bioklimatickou pergolou môžete pohodlne relaxovať za každého počasia  (Zdroj: Climax a.s.)

Bioklimatické pergoly sú inteligentne prepojené s prírodou 

Medzi favoritov záhradných pergol patrí bioklimatická pergola. Aby vám zaistila maximálny komfort, inteligentne spolupracuje s prírodou. Bioklimatická pergola je vybavená hliníkovými lamelami, ktoré môžete naklápať až po uhol 140 stupňov. Vďaka tomu je možné regulovať slnečné lúče, ale tiež prúdenie vzduchu alebo teplotu pod pergolou. Nikdy vám nebude príliš teplo alebo naopak zima. Pod plne zastrešenou pergolou, napr. z polykarbonátu, sa vám ľahko môže stať, že je vám v lete horúco a máte pocit, že sa vzduch ani nepohne. A to nie je príjemné na relaxovanie.

Lamely bioklimatickej pergoly je možné naklápať až po uhol 140 stupňov
Zobraziť galériu (6)
Lamely bioklimatickej pergoly je možné naklápať až po uhol 140 stupňov  (Zdroj: Climax a.s.)

Najväčšie výhody bioklimatickej pergoly:

  • Stavba pergoly je rýchla a jednoduchá.
  • Lamely pergoly je možné naklápať – ochránia vás pred slnkom, ale aj dažďom.
  • Môžete regulovať prúdenie vzduchu pod pergolou.
  • Pergola je bezúdržbová.
  • Hliník je odolný a kvalitný materiál.
  • Na výber je množstvo farebných variantov.
  • Pergola je bezpečná a nehorľavá.

Premeňte pergolu na ideálne miesto na letné večery 

V dnešnej dobe sa posedenie pod pergolou premenilo na skutočný zážitok. Pergola v sebe spája nielen funkčnosť, ale aj luxus, komfort a zábavu. Vytvorte si na záhrade pri dome raj, ktorý vám bude závidieť kdejaký sused či priatelia. Vybavte si pergolu aj na večer a doplňte ju o zabudované reproduktory a svetelné LED pásky. 

Bioklimatická pergola MED TWIST s osvetlením je ako stvorená na letné večery
Zobraziť galériu (6)
Bioklimatická pergola MED TWIST s osvetlením je ako stvorená na letné večery  (Zdroj: Climax a.s.)

Bioklimatická pergola sa môže navyše vybaviť zvukovou izoláciou, ktorá pohltí až 70 % hluku. O príjemnú zábavu vás teda nepripraví ani bubnovanie dažďa. Vďaka izolácii, reproduktorom aj svetelným pásikom si vytvoríte úžasné miesto nielen na relaxáciu, ale aj oslavy a nezabudnuteľné letné večery. 

Rolety do pergoly vám umožnia vonkajšiu relaxáciu takmer počas celého roka

Pokiaľ si chcete čas strávený na čerstvom vzduchu čo najdlhšie predĺžiť, je možné pergolu vybaviť bočnými screenovými roletami. Tie vás ochránia nielen pred silným vetrom, ale tiež vám doprajú súkromie. Rolety si vytiahnete do akejkoľvek pozície, a to buď manuálne alebo pomocou inteligentnej technológie, napr. mobilného telefónu. V lete screeny slúžia aj ako bočné tienenie pergoly, na jeseň udržujú pod pergolou príjemnejšiu teplotu. 

Hliníkovú pergolu je možné doplniť aj bočnými screenovými roletami
Zobraziť galériu (6)
Hliníkovú pergolu je možné doplniť aj bočnými screenovými roletami  (Zdroj: Climax a.s.)

Rolety do pergoly sa vyrábajú v mnohých farebných variáciách, takže vám budú vždy perfektne pasovať k fasáde vášho domu. Rozumne tak získate nielen perfektné miesto na odpočinok takmer počas celého roka, ale tiež moderný doplnok do záhrady. Bioklimatickú pergolu môžete napojiť priamo na váš dom alebo ju postaviť na záhrade samostatne, kdekoľvek sa vám bude páčiť.

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu