Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Čo nezmeškať? Divadelné novinky aj klasiky a Zdena Studenková v slávnej monodráme

PR článok Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Ctibor Bachratý)

Štúdio L+S sa po dvoch rokoch, kedy bolo viac zatvorené ako otvorené, vracia do hry. Všetko nasvedčuje tomu, že 39. sezónu dohrá bez prerušenia a kontinuálne prejde do 40. sezóny, pretože divadelné prázdniny už boli... a pripravené sú aj novinky.

Zdena Studenková v réžii Michala Vajdičku naštudovala slávnu monodrámu Willyho Russella „Shirley Valentine“. Bravúrne a s humorom vyrozprávaný príbeh ženy, žijúcej dlhé roky v manželstve, z ktorého sa už dávno vytratila iskra. Pomaly si prestáva uvedomovať vlastnú hodnotu, keď sa odrazu dostane pred nečakanú výzvu. Jej život sa mení na neočakávané dobrodružstvo. Zdena Studenková tu s bravúrou sebe vlastnou, predvádza všetky farby a odtiene svojho herectva. Hrajú 26.3. (premiéra) a 24.4.

Čo nezmeškať? Divadelné novinky
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Štúdio L+S)

Jakub Nvota je autorom a režisérom hry „Zuzanka, neplač“. Pôvodne s autorom hudby Kamilom Žiškom ju napísali pre Túlavé divadlo. Komédia s pesničkami z tajomného prostredia starej Bratislavy, ktorá neobíde ani pikantérie Vydrice, prináša skvelý exkurz do histórie Prešporku. Okrem iných v nej hrajú a spievajú Lucia Hurajová a Štefan Martinovič. Hrajú sa 1.4.

Ale, ale pani Plukovníková“ je komédia jedného z najúspešnejších škandinávskych dramatikov Bengta Ahlforsa. V čiernej komédii o manželstve, vzťahu rodičov a dospelých detí, urne s popolom, domácej pálenke a starostlivo utajených plánoch, ktoré nakoniec aj tak vyjdú najavo, v hlavnej úlohe exceluje Božidara Turzonovová. Režisér Vladimír Strnisko hru v roku 2008 inscenoval s Jiřinou Bohdalovou v Prahe a s veľkým úspechom. Slovenská verzia má ambície v tom pokračovať. Hrajú 2.4. a 7.5.

Čo nezmeškať? Divadelné novinky
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Leca Production)

Hra, s ktorou Martin Huba na javisku Štúdia L+S strávil dvadsaťštyri rokov života sa po desaťročnej pauze vracia. Príbeh kontrabasistu, ktorý nikdy nebude udávať tón v orchestri. Ako väčšina z nás ... Spolu s ním prežijete večer plný napätia, pochybností, humoru aj veľkých zvratov. Legendárna hra „Kontrabas“ s Martinom Hubom v životnej forme. Hrajú 9.4. (obnovená premiéra) a 10.4.

Čo nezmeškať? Divadelné novinky
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Ctibor Bachratý)

Okrem noviniek samozrejme nechýbajú ani osvedčené tituly repertoáru Štúdia L+S. Za všetky môžeme spomenúť hry Tri grácie z umakartu, Staré dámy, 69 vecí lepších ako sex, Môj dobrý kamarát, Skaza Titaniku, hudobné večery Music a la carte, alebo posledná „predpandemická“ novinka Evy Borušovičovej, hra Zajačik.

Čo nezmeškať? Divadelné novinky
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Ctibor Bachratý)

Vstupenky na všetky predstavenia nájdete na www.predpredaj.sk, alebo na tomto linku.

Príďte do Štúdia L+S, prídete na iné myšlienky. Aspoň na chvíľu...

Generálny partner: Budamar Logistics, a.s. - medzinárodná zasielateľská a logistická spoločnosť

Hlavní reklamní partneri: LGM, R-media a VUJE

Reklamní partneri: Barzzuz, City Aréna Trnava, Codes Creative ,hotel Tatra, Mediatech a Železničné opravovne a strojárne Zvolen

Mediálni partneri: denník Pravda, týždenník .týždeň, webnoviny.sk, zoznam.sk, predpredaj.sk

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu