Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Jediný špeciálny bondovský Land Rover Defender v Česku sa bude dražiť 20. decembra

PR článok
(Zdroj: dajbych.cz)

V pondelok 20. decembra sa od 17. hodiny bude v Autosalóne Dajbych v pražskom Motole dražiť jedinečný Land Rover Defender Bond Edition. Limitovaná séria legendárneho off-roadu, vyrobená pri príležitosti uvedenia najnovšieho dielu filmovej série o agentovi Jej veličenstva Jamesovi Bondovi, činí 300 kusov. Z toho je v Česku momentálne k dispozícii iba jediný. Pre jedinečnosť vozidla zvolil predajca, Autosalón Dajbych, k jeho predaju formu aukcie. Z jej výťažku bude časť určená pre Vojenský fond solidarity. Podobná aukcia sa nedávno uskutočnila aj na Slovensku.

Vyvolávacia cena bondovského Defenderu je 3 688 928 Kč. Záujemcovia o účasť v aukcii musia zložiť istinu vo výške 77 tisíc Kč. „Očakávame, že sa cena v priebehu aukcie vyšplhá podstatne vyššie,“ uvádza Tomáš Petrů, marketingový manažér Autosalónu Dajbych.

Obdobná aukcia Land Roveru Defender Bond Edition sa nedávno uskutočnila aj na Slovensku. Tak, ako v prípade Česka, aj na Slovensku bol k dispozícii iba jediný kus tejto limitovanej edície vozidiel. Výsledná cena údajne presiahla 170 tisíc eur.

Aukcia v Českej republike bude mať aj dobročinný podtext: Významná časť výťažku bude smerovať do Vojenského fondu solidarity vedeného brigádnou generálkou Lenkou Šmerdovou. „Značka LR Defender je od svojho vzniku spojená aj s vojakmi. Naša firma sa významne podieľa na projektoch špeciálnych vozidiel pre elitné zložky českej armády. Preto sme sa rozhodli v rámci aukcie Vojenský fond solidarity podporiť,“ vysvetľuje Tomáš Petrů.

Bond Edition je limitovanou edíciou vrcholového modelu radu Land Rover Defender V8. Motor s výkonom 525 koní umožňuje vozidlu zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 5,2 sekundy. Nie je to iba výkonný off-road, ale aj pohodlný a bezpečný automobil, ktorý obstojí ako v službách superagentov, tak v úlohe rodinného vozidla. „Pre niektorých záujemcov môže hrať úlohu aj jeho investičná hodnota daná unikátnymi bondovskými prvkami výbavy,“ upozorňuje Tomáš Petrů.

Tie predstavuje označenie Defender 007 na zadnej časti, na lištách prahov a zároveň v kuželi svetla, ktorý nasvecuje plochu predo dvermi.  Aj multimediálny systém vozidla sa pri spustení prezentuje špeciálnou bondovskou animáciou. Každý Defender V8 Bond Edition je vybavený logom SV Bespoke a exkluzívnym gravírovaným označením One of 300.

„Land Rover Defender V8 Bond Edition je exkluzívna verzia najvýkonnejšieho sériového Defenderu, aký bol kedy vyrobený, inšpirovaná autami z filmu bondovskej série No Time To Die. V tomto výnimočnom aute sa tak stretávajú dve veľké britské značky a navyše je tento model oslavou 38 rokov trvajúceho spojenia značky Land Rover s postavou Jamesa Bonda,“ povedal Finbar McFall, brand director automobilky Land Rover.

Informácie k aukcii:

Aukcia prebehne v pražskej pobočke Autosalónu Dajbych na adrese Weberova 1234/1a, Praha 5 v pondelok 20. decembra. Začiatok je určený na 17. hodinu, prístup budú mať iba registrovaní záujemcovia o aukciu a pozvaní hostia. Súčasťou aukcie bude sprievodný program, na ktorom nebudú chýbať bondovské drinky.

Bližšie informácie o aukcii nájdete TU.

AUTOSALÓN DAJBYCH

Autosalón Dajbych je najväčší dealer britských značiek Jaguar Land Rover v ČR. Zároveň sa špecializuje na úpravy terénnych vozidiel. Ako predajca Isuzu, terénnych vozidiel Toyota a výhradný dovozca kvalitných značiek off-road príslušenstva má servisný aj technický tým autosalónu najväčšie skúsenosti s vývojom terénnych špeciálov v ČR. V minulosti Autosalón Dajbych dodával aj iné pancierované vozidlá českým inštitúciám, napríklad Jaguar XJ a ďalšie.

Medzi zákazníkov Autosalónu Dajbych patria ozbrojené zložky, polícia, zložky IZS a civilné odvetvia, ako napríklad energetika, poľnohospodárstvo, stavebníctvo alebo lesné hospodárstvo. Spoločnosť Dajbych má pobočky v Plzni a Prahe. V predaji, servise a vo vývoji terénnych a luxusných vozidiel pôsobí od roku 1995.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu