Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zrodila sa hviezda. Na Vianoce

PR článok Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Unsplash)

Je jednou z najstarších značiek na svete. Na prvé počutie znie trošku francúzsky, ale ide čisto o belgický prémiový produkt, ktorý už ochutnali zákazníci skoro na celom svete. Belgickú celebritu: svetlý ležiak, v zelenej fľaši, s červeným názvom Stella Artois, ochutnali už aj svetové hviezdy Matt Damon, Eva Longoria, Sarah Jessica Parker, Jeff Bridges, či Lenny Kravitz. Minimálne v reklame.

Logo a marketing Stella Artois vzdávajú hold pivovaru Den Hoorn, ktorý bol založený v roku 1366. Príbeh Stella Artois sa však začína písať až neskôr,  v roku 1708, keď Sébastien Artois prevzal funkciu sládka v tomto pivovare, ktorý bol v meste Leuven. O takmer desaťročie ho Artois premenoval na Brouwerij Artois. Značka Stella Artois debutovala až o viac ako 200 rokov neskôr. Pôvodne išlo o sezónny nápoj, pivo sa varievalo len v období Vianoc, na zahriatie, pre miestnych obyvateľov. V roku 1926 malo taký úspech, že sa začalo vyrábať a predávať celoročne. Dostalo názov Stella, čo v taliančine znamená hviezda. Stella ako hviezda vianočná, pretože sa zrodila práve na Vianoce.

Buď ho miluješ, alebo vypiješ

Dnes je Stella Artois nepochybne jedným z najrozšírenejších pív na barovej scéne. A to nielen na Vianoce. Tento belgický ležiak obletel celý svet a dalo by sa povedať, že pivári k nemu majú vzťah lásky. Buď ho milujú, alebo... Vypijú. Chmeľové pivo je známe svojou charakteristicky zlatou a čistou farbou, jemnou, ale zároveň bohatou kvetinovou až korenistou vôňou, ktoré sa hodí k mäsitým, krémovým jedlám a chrumkavým šalátom.

Zrodila sa hviezda. Na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Stella Artois)

Ženská elegancia, mužská charizma

Pivo, ktoré zosobňuje životný štýl, pretože ho dostať v každom dobrom bare, podporuje najväčšie filmové či hudobné udalosti na svete, v jeho reklamách sa objavujú najznámejšie celebrity a nechýba ani na každej dobrej rodinnej oslave, pričom patrí k najstarším značkám na svete. Už v roku 1930  Stella Artois podnikala prvé vstupy na medzinárodný trh - najprv v Európe a potom v Severnej Amerike, Austrálii, až sa pokúsila o prienik do zvyšku sveta. Počas tohto obdobia sa táto ženská elegancia stala obľúbeným domácim pivom v Belgicku a medzinárodne sa vďaka mužnej charizme predávala ako prémiový alkohol.

Symbol statusu, ktorý dobre chutí

Vo svojich začiatkoch bola identifikovaná ako silný ležiak. V priebehu rokov značka zaviedla aj ďalšie druhy piva, ktoré sú dostupné podľa jednotlivých trhov. Napriek tomu je to stále svetlý ležiak, ktorý neustále drží značku Stella Artois na medzinárodných trhoch. Stella Artois sa stala symbolom istého statusu: pivo, ktoré dobre chutí, ale nesie sebou punc výnimočnosti. Možno práve vďaka obdobiu, kedy sa zrodila. Na Vianoce.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu