Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

7 unikátnych trendov v kuchyni nového tisícročia: Takto sa vám bude lepšie variť i žiť

PR článok Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Kondela)

Kuchyňa, kedysi iba miesto na prípravu jedla, dnes ohnisko života domácnosti. Najmä vtedy, keď je kuchyňa prepojená s obývačkou. Toto spojenie je jasným a už dlhším trendom, ktorý dokáže opticky zväčšiť priestor, dodať mu celistvosť a najmä vytvoriť zónu, vďaka ktorej rodina trávi spoločne viac času. Na kuchyňu nového tisícročia, spojenú s obývačkou, nadväzuje týchto ďalších 7 trendov.

1. Kuchynský ostrovček

Vďaka prepojeniu obývačky s kuchyňou získame nielen opticky, ale aj skutočne viac priestoru. Čo s ním? Skvelým a najmä praktickým riešením je vytvorenie kuchynského ostrovčeka. Spoločné varenie – s partnerom, synom, dcérou, mamou už nikdy nebude o tlačenici pri kuchynskej linke. Takto získate pracovný priestor vhodný na prípravu i úpravu surovín a zároveň ďalší úložný priestor na hrnce, panvice či kuchynské roboty.

2. Kuchynský riad ako dekorácia

Čoraz častejšie sa stretávame s tým, že hornú časť kuchynskej linky nahrádzajú konzolové police. Tento trend sa uplatnil najmä v menších kuchyniach – konzolové police totiž priestor opticky dokážu zväčšiť. Ak sa pre tento krok rozhodnete, premeňte svoj kuchynský riad aj na dekoráciu, ktorú na policiach budete vystavovať. Základom je tak mať nielen kvalitné hrnce, ale tiež esteticky lichotivé, rovnako taniere, panvice či nádoby na múku, cukor, soľ. Vďaka tomu vám na poličkách vznikne rozkošná výstava.

7 unikátnych trendov v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Kondela)

3. Krása kuchynskej linky

Kuchynská linka v kuchyni prepojenej s obývačkou hrá dominantnú rolu. Už to nie je iba časť miestnosti na prípravu jedla, stáva sa súčasťou hlavného obytného priestoru. A tak by sme k nej mali pristupovať – nebáť sa priplatiť za jej špičkový dizajn. Nadčasovým trendom sú kuchynské linky v sivej, bielej, šedej, dokonca i čiernej farbe doplnené mramorovou či drevenou pracovnou doskou. Báť sa však nemusíte ani odvážnejších tónov, napríklad pastelových farieb, smaragdovej či kráľovskej modrej. Rovnako si priplaťte za krásnu batériu – mosadznú, zlatú či čiernu, ktorú doplníte veľkorysým keramickým drezom.

7 unikátnych trendov v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Kondela)

4. Drevená podlaha v kuchyni

Akonáhle máme kuchyňu prepojenú s obývačkou, varenie sa stáva súčasťou rodinného diania v domácnosti, a tak tu aj radšej trávime čas. Je zvykom – z praktického hľadiska – pokladať do kuchyne dlažbu. Ide o studený materiál, ktorý útulnosti kuchyne veľmi nepridá. Ale áno, je praktický. Variť bosý? Na dlažbe skôr trest ako radosť. Nahraďte podlahu v kuchyňu teplým prírodným drevom – parkety či plávajúca podlaha vyniknú. Oba povrchy sú dnes odolné a ľahko sa udržiavajú. Ekonomickou alternatívou môže byť tiež vinylová podlaha.

5. Pestujte čerstvé bylinky

Jasným trendom, ktorý pomôže kuchyňu zútulniť a tiež posunúť naše jedlá na nový level, je pestovanie byliniek. Čím viac rastlín sa nám do kuchyne podarí zahrnúť, tým príjemnejší pocit z varenia budeme mať. Čerstvý rozmarín na pečené zemiaky, tymian na hovädzie mäso, bazalka na cestoviny, pažítka na čerstvý chlieb. Pestovať bylinky na okennom parapete nie je žiadne umenie a výsledný efekt – estetický i kulinársky – je skutočne očarujúci. Ak si vyberiete aj pekné črepníky, získate neodolateľnú dekoráciu.

7 unikátnych trendov v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Kondela)

6. Barový stolík ako úložisko a šikovný pomocník

V minulosti bol servírovací či barový stolík neoddeliteľnou súčasťou kuchyne. Dnes opäť objavujeme jeho výhody. Ktoré to sú? Azda hlavnou je, že pri správnom výbere získame zaujímavý dizajnový kúsok nábytku, ktorý poslúži tiež ako úložný priestor. Môžeme v ňom napríklad skladovať cereálie, zeleninu, múku či zaváraniny. Na vrchnej priečke pokojne môžeme pestovať spomínané bylinky. Ak má barový stolík kolieska, pri servírovaní raňajok, obeda i večere je to neoceniteľný pomocník. Ďalším trendom z tejto oblasti, je používanie mäsiarskeho pultíku z masívu ako náhrada príručného stolíka.

7. Misa s ovocím a váza s kvetmi

Kuchynský ostrovček nemusí byť iba pustý ostrov, po ktorom siahneme len pri varení. Ak naň umiestnime vázu s čerstvo rezanými kvetmi, krásne ho oživíme a zútulníme tak celú kuchyňu. Ďalším trikom, ako vdýchnuť kuchyni život, je do dizajnovej misy uložiť čerstvé ovocie. Misu môžeme položiť na kuchynskú linku alebo spomínaný mäsiarsky pultík.

7 unikátnych trendov v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Kondela)

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu