Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vedeli ste, že každý štvrtý dospelý Slovák trpí nadváhou?

PR článok Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Kaufland)

Najhoršie sú na tom u nás muži. Siedmi z desiatich majú nadváhu a každý štvrtý je obézny. Zároveň patríme ku krajinám s najväčším nárastom nadváhy a obezity u 5 až 9 ročných detí.

Pozor na zdravie

„Medzi najčastejšie ochorenia, spojené s nezdravou váhou, patria rôzne endokrinné a metabolické poruchy, nádorové ochorenia pažeráka, hrubého čreva, pankreasu, pečene a konečníka, ale aj postmenopauzálna rakovina prsníka, Alzheimerova a Parkinsonova choroba a v neposlednom rade bolesti chrbtice, inkontinencia alebo vznik kŕčových žíl“, vysvetľuje MUDr. Ľubomíra Fábryová, PhD., MPH, prezidentka Slovenskej obezitologickej asociácie (SOA).

Vedeli ste, že každý
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Kaufland)

Medzi ďalšie negatívne vplyvy nadváhy patrí:

  • Vznik depresií a zhoršenie psychického zdravia
  • Sebapodceňovanie
  • Zvýšená únava
  • Sociálna izolácia a diskriminácia v spoločnosti
  • Problémy v manželstve alebo práci

 

Nutrične vyvážené potraviny prispievajú k zdravej váhe

O zloženie potravín sa väčšina ľudí začne zaujímať vo chvíli, keď sa stanú rodičmi. Ďalším dôvodom, prečo pozornejšie sledujeme obsah nášho nákupného košíka, je túžba zbaviť sa nadbytočných kilogramov. V oboch prípadoch môže okrem iného napomôcť aj zrozumiteľné označovanie nutričnej kvality potravín. Preto Slovenská obezitologická asociácia podporuje používanie Nutri-Score na prednom obale produktov.

Vedeli ste, že každý
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Kaufland)

Nutri-Score je pomôcka, ktorá ľuďom uľahčuje výber nutrične hodnotných potravín. Stáva sa vhodným nástrojom pri boji s pandémiou obezity a ďalšími chronickými preventabilnými ochoreniami“, hovorí MUDr. Ľubomíra Fábryová, PhD., MPH.

Vedeli ste, že každý
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Kaufland)

Kaufland používa Nutri-Score ako jeden z prvých predajcov potravín na Slovensku a umiestňuje ho na výrobky svojich privátnych značiek. „Naše výrobky označujeme hodnotením Nutri-Score, ktoré sa vo svete osvedčilo ako veľmi prehľadné a ľahko pochopiteľné,“ hovorí Samuel Machajdík, hovorca Kaufland Slovensko.

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu