Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rozumieť technológiám znamená prežiť v mori plnom žralokov: Trh práce je „digital first“ čoraz viac

PR článok Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Telekom SK )

Dnes vieme len veľmi málo o tom, ako bude vyzerať kariéra súčasných mladých ľudí. Isté je, že bez technológií sa nezaobídu.

Až 85 percent pracovných pozícií, ktoré budú firmy potrebovať v roku 2030, ešte vôbec neexistuje. Takáto správa obletela svet v roku 2018. Niet sa čomu čudovať, že väčšina mladých ľudí v Európe cíti neistotu, keď uvažuje nad svojou budúcnosťou.

Podľa európskeho prieskumu Deutsche Telekom sa viac ako 54 percent mladých ľudí v Európe obáva o svoje vyhliadky do budúcnosti. Zároveň nevedia, aké pracovné pozície budú žiadané v budúcnosti.

O budúcej pracovnej kariére dnešných mladých ľudí, takzvanej generácie Z, toho naozaj veľa nevieme. Už teraz je však jasné, že bez digitálnych zručností sa na trhu práce presadiť nedokážu. 

Človek na technológiu nestačí

Podľa prognóz Európskej komisie bude v najbližšej budúcnosti deväť z desiatich pracovných pozícií vyžadovať digitálne zručnosti. Trh práce bude ako more plné žralokov. Prežijú rýchli a priebojní. Kľúčové budú práve technologické zručnosti, ktoré budú znamenať vstupenku na pracovný trh budúcnosti.

Začať treba čo najskôr

Telekom chce k efektívnemu digitálnemu vzdelávaniu prispieť už dnes. Preto už viac ako rok organizuje projekt ENTER na podporu rozvoja digitálnych zručností na Slovensku. ENTER inšpiruje mladých ľudí ku kreatívnemu využitiu informačných technológií, ktoré im otvárajú dvere do budúcnosti. Súčasťou platformy je napríklad grantový program pre školy a vzdelávacie workshopy a semináre pre učiteľov. Štvrť milióna eur školy získali na zabezpečenie nových vyučovacích pomôcok micro:bitov - miniatúrnych programovateľných počítačov, vďaka ktorým sa deti učia základy programovania hravým, interaktívnym spôsobom, a ktoré navyše podporujú ich kreativitu.

Rozumieť technológiám znamená prežiť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Telekom SK )

Vstúpte do sveta príležitostí

Budúcnosť našich detí sa však neskrýva len v programovaní. Ak sa chcete dozvedieť viac o povolaniach budúcnosti či trendoch vo vzdelávaní, zaregistrujte sa bezplatne na ENTER konferenciu, ktorá sa uskutoční 29. septembra. Na konferenciu sa môžete pripojiť z pohodlia domova a sledovať ju aj na diaľku.

„V Telekome veľmi dobre vidíme, ako sa technologický pokrok odráža v zručnostiach, ktoré sú potrebné pre úspech na trhu práce. Myslíme si, že už dnes je potrebné viac hovoriť o budúcnosti a o budúcich povolaniach, aby sme na ne mohli naše deti pripraviť čo najlepšie už dnes. Práve preto organizujeme ENTER konferenciu a budeme radi, ak sa k nám pripojíte,“ vysvetľuje Lukáš Ondřej, šéf People Experience a Talent manažmentu Slovak Telekom. 

Konferenciou vás prevedú GoGo a Zuzana Kovačič Hanzelová. Učiteľ Peter Pallo vysvetlí, prečo online vzdelávanie nie je to isté ako digitálne vzdelávanie. Hovoriť bude aj o tom, čo znamená pojem digitálna gramotnosť a prečo je dôležitá. Dozviete sa, ako by správne online vzdelávanie malo vyzerať. Tiež zistíte, ako minimalizovať negatívne dôsledky tohto druhu vyučovania na psychiku detí. Na túto tému budú diskutovať panelisti Viera Hincová, Juraj Hipš, Gabriela Herényiová, Kristián Krivda a Adam Bednář.

Konferencia ponúkne aj skúsenosti z praxe. Učitelia a aj rodičia si budú môcť počas konferencie vypočuť, čo si o vzdelávaní na diaľku myslia študenti, teda tí, o ktorých predovšetkým ide. 

Každý registrovaný účastník bude navyše automaticky zaradený do žrebovania o atraktívne ceny. V hre je špičkový mobilný telefón Xiaomi Mi 11 Lite 5G a desať sád micro:bitov. 

Viac na enterkonferencia.sk

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu