Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Varovanie pre rodičov a učiteľov: Ak budete technologicky zaostávať, prestanete deťom rozumieť

PR článok Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Telekom SK)

Technológie sú šanca pre každého, kto ich dokáže správne používať a využiť ich potenciál. Zaregistrujte sa na ENTER konferenciu a zistite ako na to.

Každý kto dokáže moderným technológiám porozumieť, získa kľúčovú zručnosť a konkurenčnú výhodu. Naopak, všetci tí, ktorí technológie nezvládnu, sa zaradia medzi porazených digitálnej doby. Priepasť medzi digitálne zručnými ľuďmi a tými ostatnými sa bude len prehlbovať.

ENTER konferencia je šanca pre každého, aby sa ocitol na správnej strane technologického pokroku. Preto neváhajte a zaregistrujte sa čo najskôr. Postaviť sa pred tabuľu s kriedou v ruke totiž už dávno nestačí. Vaše deti a študenti totiž dnes už na správnej strane brehu sú. Ak tam neprídete za nimi, prestanete im rozumieť.

Varovanie pre rodičov a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Telekom SK)

“ENTER sme odštartovali ako projekt, ktorým sme chceli prispieť k zlepšeniu digitálneho vzdelávania mladých. Začínali sme podporou výučby programovania na micro:bitoch a posúvame sa ďalej. Prostredníctvom Enter konferencie ukážeme mladým ľuďom, ako pretaviť svoje skúsenosti s technológiami do ich budúcich profesií a učitelia a rodičia sa dozvedia viac o digitálnom vzdelávaní a jeho vplyve na deti,” vysvetľuje šéfka marketingu Telekomu Petra Novotná.

Konferenciou vás prevedú GOGO a Zuzana Kovačič Hanzelová. Spíker Peter Pallo vysvetlí, prečo online vzdelávanie nie je to isté ako digitálne vzdelávanie. Hovoriť bude aj o tom, čo znamená pojem digitálna gramotnosť a prečo je dôležitá.

Dozviete sa, ako by správne online vzdelávanie malo vyzerať. Tiež zistíte, ako minimalizovať negatívne dôsledky tohto druhu vyučovania na psychiku detí. Na túto tému budú diskutovať panelisti Viera Hincová, Juraj Hipš, Gabriela Herenyiová, Kristián Krivda a Adam Bednář.

Práve Adam Bednář je mimoriadne inšpiratívny mladý človek. Spolu s tímom stredoškolákov vytvoril projekt ucimenadialku.sk, ktorý ponúka návody, ako zvládnuť dištančné vzdelávanie. Učitelia budú mať možnosť načerpať inšpiráciu, ako učiť efektívne aj na diaľku.

Okrem toho sa počas konferencie dozviete viac o moderných formách vzdelávania. Odborníkom v tejto oblasti je Ondrej Šteffl, ktorý predstaví svoj koncept hybridného vzdelávania. Ukáže, ako môže takáto škola vyzerať, no hovoriť bude aj o jej limitoch.

Konferencia ponúkne aj skúsenosti z praxe. Predstaviteľ Micro:bit Foundation GB – Gareth Stockdale nám priblíži, ako sa posunula úroveň digitálnej gramotnosti po projekte BBC micro:bit do britských škôl.

Učitelia a aj rodičia si budú môcť počas konferencie vypočuť, čo si o vzdelávaní na diaľku myslia študenti, teda tí, o koho predovšetkým ide. 

Napriek meniacemu sa svetu zostáva základná úloha učiteľa nezmenená. Jeho cieľom je pripraviť svojich študentov na ich budúcnosť. To nepôjde, ak nerozumie ani ich súčasnosti.

Tak neváhajte a zaregistrujte sa bezplatne na ENTER konferenciu.

Každý registrovaný účastník bude navyše automaticky zaradený do žrebovania o atraktívne ceny. V hre je špičkový mobilný telefón Xiaomi Mi 11 Lite 5G a desať sád micro:bit.

Viac na enterkonferencia.sk

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu