Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Najdôležitejšia „prísada“ sviežeho leta má 119 rokov

PR článok Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Daikin)

Keď si prečítate, na aké chladiace riešenia boli odkázaní naši predkovia pred vynájdením modernej klímy, budete tú vašu zapínať s o to väčšou vďačnosťou. Dnes si zdroj sviežosti jednoducho aktivujete aj mobilom, v minulosti bolo treba za leto v znesiteľných teplotách bojovať.

Jednoduchosť. To je najvýstižnejšie slovo pre cenovo dostupné prémiové klimatizácie Daikin, experta na tepelný komfort. Modely Sensira a Comfora sú odpoveďou pre každú rodinu, ktorá si chce vychutnať domácu pohodu tej správnej teploty, aj keď sú vonku rovníkové horúčavy.

Veľa benefitov za málo peňazí

Ak hľadáte klímu, ktorá vám dá maximálny efekt pri minimálnej investícii, Sensira a Comfora majú skvelý pomer ceny a výkonu a ich vysokú energetickú účinnosť až do triedy A++  pocítite každý mesiac pri platení nižších účtov za elektrinu. Potešia aj ďalšie praktické benefity ako jednoduché online ovládanie, vylepšený kompresor pre zaručenie mimoriadne nízkej poruchovosti a tichý chod, nebrániaci spánku ani poobedňajšej sieste.

Aký bol život bez klimatizácie?

Vynález, ktorý navždy zmenil naše letá (samozrejme, k lepšiemu), vstúpil na trh v roku 1902 a aj vďaka neustálym inováciám technologických lídrov ako Daikin sa klimatizácie stávajú čoraz výkonnejšími, kompaktnejšími a šetrnejšími. K prírode, zdraviu aj peňaženke. Do konca devätnásteho storočia však museli ľudia improvizovať, ak sa nechceli v domácnostiach roztápať.

Úlohu klimatizačných inžinierov plnili v minulosti poväčšine architekti, ktorí už pri návrhoch domov mysleli na to, aby sa ich budúci obyvatelia nekúpali vo vlastnej šťave. Docieľovali to pomocou kameňa ako základného stavebného materiálu, ale aj vysokých stropov, oblúkových galérií či predĺžených okien umiestnených oproti sebe pre ľahšie vytvorenie prievanu.

Najdôležitejšia „prísada“ sviežeho leta
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Daikin)

Letné visuté spálne

V južanských štátoch USA so subtropickou klímou bolo kedysi bežné, že ľudia v lete prenášali postele zo spálne na verandy, oplášťované jedine sieťkami proti hmyzu, zatiaľ čo na severe si obyvatelia New York City zvykli počas najpekelnejších mesiacov roka ustlať priamo na požiarnych schodištiach. 

Bizarné triky na schladenie

Spôsobov, ako kedysi ľudia improvizovali bez klimatizácie, je veľa a treba dodať, že v kontexte súčasných technologických možností viac pobavia než osviežia. Medzi ľudovými tipmi nájdeme všetko možné aj nemožné od rozvešiavania v ľadovej vode žmýkaných plachiet medzi zárubne dvier, cez odkladanie pyžám tesne pred spaním do mrazničky až po vplietanie kociek ľadu do vlasov.

Vyskúšajte osvieženie zvnútra

Užitočný tip, ktorý môžete vyskúšať aj dnes, je osviežovanie organizmu zvnútra pomocou jedál s chladiacim efektom. Patria sem exotické, prevažne citrusové druhy ovocia, ale aj čerstvá záhradná zelenina, sójový syr tofu či vybrané bylinky, ako napríklad mäta vďaka vysokému obsahu mentolu. Či už si ju nasekáte do smoothie alebo do kúpeľa po náročnom dni, osvieži vás na počkanie.

Daikin do každej domácnosti

Ak si chcete užiť leto doma v komforte a bez známok únavy z prehriateho vzduchu, našťastie sa už nemusíte spoliehať na triky starých mám. Lepším spojencom v boji proti tepelnému nepohodliu sú japonské technológie. Vyberte si špičkovú kvalitu na priaznivé ceny na www.daikin.sk.

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu