Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tajomstvo výberu rúžu

PR článok
(Zdroj: Phovoir / Shutterstock.com)

Kedysi si maľovali pery len herečky alebo tanečnice. V súčasnosti to hravo zvláda každá žena bez ohľadu na vek.

Hlavným kritériom pri nákupe rúžu je samozrejme to, že sa vám páči. Existujú však aj ďalšie vlastnosti na ktoré treba myslieť:

1. Podľa konzistencie. Okrem klasickej podoby tyčinky sú veľmi populárne tekuté rúže s aplikátorom. Ďalej rúže v ceruzke, vankúše (cushion) a rôzne paletky. Čo si zvoliť, záleží len na vašich preferenciách.

2. Farba. Zamerajte sa na farbu vlasov a tón pleti. To, čo pristane blondínkam, sa nehodí brunetkám alebo ženám s tmavým odtieňom pleti. Určite zohľadnite odtieň samotných pier. Ak sú modravé, môže byť aj odtieň mierne modrý. Je tiež dôležité, kam sa chystáte. Žiarivo červený rúž je vhodný pre večerné líčenie, zatiaľ čo pokojné nude a iné prírodné odtiene sú ideálne pre denné líčenie.

3. Finiš. Mokrý, matný, saténový, perleťový a dokonca aj semišový – výber je naozaj veľký. Len upozorníme, že všetky lesklé povrchové úpravy vizuálne zväčšujú pery, zatiaľ čo matné im dodávajú módny šarm a efekt „pobozkaných pier“.

4. Hydratácia a výživa. Ak používate rúž stále, zvoľte si výrobky s prírodnými olejmi a vitamínmi, ktoré udržia vaše pery zdravé a zabránia ich vysušeniu. Všetky tieto druhy rúžov, a mnoho iných, nájdete na https://makeup.sk/categorys/23444/. Veľkým plusom je aj obsah SPF, ktorý chráni vaše pery pred slnečným žiarením.

5. Trvácnosť. Typická krycia vrstva má životnosť 1-2 hodiny alebo do prvého bozku/občerstvenia. Ale niektoré rúže obsahujú polyméry, ktoré udržia farbu na perách oveľa dlhšie, až 5-8 hodín.

6. Odličovanie. Väčšina rúžov nevyžaduje špeciálny odličovač a je ich možné odstrániť bežnými prípravkami. Výnimkou sú odolné, matné a veľmi výrazné varianty, tie sa najlepšie odličujú hydrofilnými olejmi.

A ešte zopár tipov…

Pri testovaní rúžu v obchode si ho nanášajte na špičku prsta, nie na zápästie. Farba pokožky na prstoch je najbližšia odtieňu vašich pier. Umelé osvetlenie v obchode môže navyše dosť oklamať váš zrak. Preto si radšej pozrite nanesený rúž na dennom svetle, aby ste potom nezostali prekvapené.

Trendy rúže sú dostupné v najrôznejších vzrušujúcich odtieňoch, takže si každá ľahko nájde ten svoj. Vizážisti odporúčajú pred nanesením rúžu nanášať na pokožku tenkú vrstvu podkladovej bázy. Potom bude odtieň na perách presne zodpovedať odtieňu tyčinky. Pre dlhšiu životnosť líčenia pier použite lak na pery alebo fixačný sprej na make-up. Buďte krásna a trendy!

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu