Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Osobne som sa vybral za pánom Kolíkom do Malinova, aby mi vysvetlil pochybnosti o jeho pofidérnom biznise so štátom: Reakcia vás prekvapí

PR článok Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Smer-SD)

Po našich tlačových konferenciách o pofiderných biznisoch dvoch rodinných firiem Kolikovcov som asi naivne očakával, že média prevezmú štafetu a povenujú sa bližšie podnikateľským aktivitám Kolíkovcov. Ale ako sme si už zvykli pri tejto vláde sú média nejaké lenivé, tak som sadol do auta a prišiel som spraviť investigatívu za nich.

Som v Malinove a stojím pred budovou, v ktorej sídlia 2 spoločnosti Kolíkovcov – firma MK Real, cez ktorú vykrádali správcovské fondy a firma ELEKTRONIKA cez ktorú sú pricucnutí na štátne peniaze zo Slovenskej televízie. A práve na tieto zmluvy som sa prišiel spýtať pána Kolíka.

Keďže som Pána Kolíka v jeho sídle nezastihol, tak aspoň takto cez video by som mu rád položil 3 jednoduché otázky.

Keď som si detailnejšie pozrel zmluvy a ceny produktov, ktoré dodáva RTVS a porovnal ich cez internet s cenami iných predajcov pochopil som na čom je postavený úspech biznisu Kolíkovcov. Napríklad televízor, ktorý si viete kúpiť za 800 eur, štátu predávali za 1400 eur. V inej zmluve, kde dodal 6 objektívov ku každému prihodil zhruba 5000 eur a zarobil tak obratom krásnych 30 tisíc. Kúpiť, prihodiť a draho predať štátu, tomu hovorím sofistikovaný biznis.

Prvá otázka na pani Kolíkovú toto považujete za úspechy vášho brata? Takto si predstavujete rozumné nakladanie s verejnými prostriedkami?

Osobne som sa vybral
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Smer-SD)

Druhá otázka znie, ako si vysvetľujete, že ste tak úspešný v súťažiach RTVS, napriek tak absurdným prirážkam? Nie je to náhodou, kvôli tomu, že pri tých najväčších sumách sa v súťažiach podozrivo opakujú stále tie isté tri firmy alebo vyhrávate elektronické aukcie bez súperov. Mimochodom, pán Kolík má aj českú firmu, ktorou robí v súťažiach krovie a čo čert nechcel, tri zo štyroch spomenutých firiem zapisoval do registra partnerov verejného sektora ten istý advokát – pre liberálne média kľúčové prepojenie.

Rodina Kolíkovcov, toto je originál na podnet na protimonopolný úrad s jasným podozrením na kartelovú dohodu.

No a posledná otázka, to naozaj nás chcete presvedčiť pán Kolík, že je náhoda, keď sa vašej firme v RTVS zasadne viac darí, keď je vaša sestra vo verejnej funkcii? Keďže sa mi dnes nepodarilo získať odpovede na tieto otázky, vedzte, že im bude čeliť pani Kolíková v národnej rade pri svojom odvolávaní.

Dôkaz, že naša robota má zmysel je prípad majiteľov bytov v Moste pri Bratislave, ktorí sa po roku a pol a až po našom mediálnom tlaku konečne dočkali svojich spreneverených peňazí od firmy Kolíkovcov. Ak týmto prešľapom poslanci vládnej koalície v pondelok vyslovia dôveru, tak definitívne stratili súdnosť a potvrdia, že pre udržanie sa pri moci sú ochotní tolerovať aj trestné činy.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu