Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Lidl rozšíril svoje logistické centrum v Seredi o 12 000 metrov štvorcových

PR článok Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: LIDL)

Nové pracovné miesta a ešte vyšší komfort zákazníkov spoločnosti Lidl, to sú dva hlavné výsledky rozšírenia Logistického centra Sereď. Rozloha jednej z najekologickejších priemyselných stavieb na svete sa zväčšila o 12 000 metrov štvorcových, teda o štvrtinu svojej pôvodnej plochy. Celková výška investície dosiahla 13 miliónov eur, pričom stavebné práce trvali deväť mesiacov. V súvislosti s rozšírením skladu prijal Lidl 40 nových kmeňových zamestnancov. V priebehu posledných dvanástich mesiacov vytvoril Lidl viac ako 300 nových pracovných miest na dobu neurčitú a ďalšie stovky ľudí prijal na výpomoc počas prvej aj druhej vlny pandémie koronavírusu.

„V čase otvorenia Logistického centra v Seredi sme mali na Slovensku 124 predajní, dnes ich však máme už 150 a z toho vyplývajú aj vyššie požiadavky na naše skladovacie a logistické kapacity. Našou základnou snahou je umožniť zákazníkom, aby si v našich predajniach jednoducho a pohodlne nakúpili všetko čo potrebujú pod jednou strechou, aby všetok tovar mali dostupný v dostatočných množstvách, čo najčerstvejší a samozrejme za čo najlepšiu cenu. V našom koncepte totiž všetok tovar, s výnimkou nebaleného čerstvého pečiva, prijmeme od dodávateľov vo veľkosklade, odkiaľ putuje do konkrétnej predajne. Vďaka tomuto systému dokážeme lepšie kontrolovať kvalitu a čerstvosť nami ponúkaných tovarov a tiež efektívnejšie a ekologickejšie nastaviť logistiku,“ povedal Slavomír Špánik, obchodný riaditeľ Logistického centra Sereď.

Lidl rozšíril svoje logistické
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: LIDL)

Generálnym dodávateľom stavby bola slovenská firma TOPA STAV. Lidl pri výstavbe svojich budov zohľadňuje aj aspekt trvalej udržateľnosti, inak tomu nie je ani v tomto prípade. Logistické centrum v Seredi sa v roku 2016 stalo prvou budovou, ktorá na území Slovenska získala najvyšší možný stupeň medzinárodne najvýznamnejšej ekologickej certifikácie BREEAM a následne aj národné ocenenie v oblasti udržateľnej výstavby a architektúry – VISIO 2020. „Pokračujeme v dodržiavaní štandardov BREEAM, ktoré sme splnili pri výstavbe tohto logistického centra pred štyrmi rokmi. Vybudovali sme retenčnú nádrž a zelenú stenu. Na stavbe sa denne podieľali desiatky pracovníkov generálneho dodávateľa, ktorý spolupracuje s približne 25 subdodávateľmi. Sme radi, že sa nám aj takýmto spôsobom darí pomáhať slovenskej ekonomike,“ povedal Karol Krasowski, konateľ Lidl Slovenská republika zodpovedný za centrálne služby, expanziu a výstavbu. Veľkosklad v Seredi získal najvyšší stupeň BREEAM ako v poradí 14. budova na svete. Medzi industriálnymi projektami sa to predtým podarilo iba budovám v Holandsku, Írsku a Veľkej Británii.  

Lidl rozšíril svoje logistické
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: LIDL)

Lidl vstúpil na slovenský trh v septembri 2004 ako posledná z veľkých obchodných sietí. Aktuálne má na Slovensku 150 predajní, tri logistické centrá (okrem Serede aj v Nemšovej a Prešove) a centrálu v Bratislave. Diskont na Slovensku zaplatí ročne desiatky miliónov eur na daniach a je už šesťnásobným držiteľom ocenenia Daňovník roka, ktoré udeľuje Finančná správa. Lidl na Slovensku zamestnáva viac ako 5500 ľudí. Lidl je päťnásobným držiteľom prestížneho medzinárodného certifikátu Top Employer Europe a Top Employer Slovakia a už trikrát sa tešil z prvenstva v národnej súťaži Najzamestnávateľ. Za svoje aktivity vo vzťahu k zamestnancom získal obchodný reťazec aj prestížne ocenenie Via Bona. Na základe hlasovania verejnosti sa Lidl už pätnásťkrát tešil z ocenenia Obchodník roka.

Lidl rozšíril svoje logistické centrum v Seredi o 12 000 metrov štvorcových (Zdroj: LIDL)

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu