Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nebanková pôžička nielen ako plán B

PR článok
(Zdroj: homecredit)

Pre väčšinu ľudí je nebanková pôžička najmä variant, ako mať k dispozícii finančný obnos, ktorý zrovna potrebujú, bez toho, že by sa museli obrátiť na banku. Alebo sa na ňu už obrátili a odišli naprázdno. Nebanková pôžička ale nie je len záložným plánom, ako získať potrebné peniaze. Pôžičiek je totiž veľké množstvo a s väčšou konkurenciou rastie aj predpoklad výhodnejších podmienok pre klienta.

Bez banky jedine preverene

Ako už názov napovedá, nebanková pôžička je zapožičanie peňazí iným subjektom než bankou. Všetko do veľkej miery závisí od toho, na koho sa ľudia so žiadosťou o pôžičku obrátia. Spoľahlivým jazýčkom na váhach pri výbere nebankového poskytovateľa je licencia vierohodnej inštitúcie, ktorá sleduje situáciu na trhu financií.

Preto by spotrebiteľ mal vždy vyberať poskytovateľa, ktorý je zavedený a riadne licencovaný Národnou bankou Slovenska. Pri výbere je teda potrebné pozrieť sa aj na to, ako dlho je daná spoločnosť na trhu, aká je veľká, aká je kvalita samotných služieb a či napríklad získala nejaké ocenenie.

Individuálne posúdenie a rýchlejšie vybavenie

Nespornou výhodou a dôvodom, prečo niektorí ľudia nezamieria do banky, ale rovno sa rozhodnú požičať si od nebankovej spoločnosti, je jednoduchosť a rýchlosť vybavenia. Spotrebiteľ sa vyhne často zbytočnému papierovaniu a všetko môže vybaviť kompletne online v priebehu niekoľkých desiatok minút alebo navštíviť jednu z mnohých pobočiek. Výnimkou nie sú ani okamžité pôžičky.

Z hľadiska jednoduchosti a operatívnosti má tak nebankový sektor rozhodne navrch. Nielenže samotné rokovanie je pohotovejšie, ale ľudia sa tiež často stretnú s väčšiu schopnosťou individuálne posúdiť situáciu konkrétneho človeka a nájsť najlepší produkt, ktorý im pomôže peniaze získať.

Peniaze potom majú úspešní žiadatelia k dispozícii ihneď po schválení pôžičky, teda pokojne v jeden deň. Všetko záleží od zložitosti vybavenia a termínov prevodov peňazí medzi jednotlivými bankovými účtami. Ak niekto potrebuje peniaze čo najrýchlejšie, je vždy najlepšie zažiadať online a predísť nutnosti posielať podpísané dokumenty poštou či kuriérom.

Pôžička na čokoľvek, ale s rozmyslom

Pri nebankovej pôžičke je možné rýchlo a jednoducho získať sumy od niekoľkých stoviek až po desiatky tisíc, bez toho, že by schvaľovanie pôžičky bolo podmienené jej účelom.

Ľudia by si ale vždy mali rozmyslieť, či pôžičku skutočne potrebujú. Všetci féroví sprostredkovatelia pôžičiek sa zhodnú, že nie je dobré požičiavať si na niečo, čo má kratšiu životnosť, než je doba splácania pôžičky.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu