Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zodpovednosť aj v náročných časoch: Najlepším daňovníkom roka je aj naďalej Lidl

Najlepším daňovníkom roka je aj naďalej Lidl
Najlepším daňovníkom roka je aj naďalej Lidl (Zdroj: Lidl Slovenská republika)

Ocenenie Merkúr udeľuje Finančná správa, Lidl je Daňovníkom roka po šiesty raz.

Žiadny dlh na daniach, žiadne nálezy z daňových kontrol nad 10 000 eur a žiadne porušenia zákona o elektronických registračných pokladniciach, takto vníma štát podnikanie Lidla na Slovensku. Dôkazom je už v poradí šieste ocenenie Merkúr, ktoré od Finančnej správy získala Lidl prostredníctvom spoločnosti CE Beteiligungs-GmbH. Tradícia tohto ocenenia siaha do roku 2013 a Lidl ho získal už po šiesty raz. Merkúr sa udeľuje nielen na základe výšky dane, ale aj za dobrú daňovú disciplínu.

Lidl Slovenská republika zaplatil v obchodnom roku 2019 (marec 2019 – február 2020) do štátneho rozpočtu korporátnu daň vo výške takmer 24 000 000€. Inak povedané, ide takmer o 1% z celej vybranej dane z príjmov právnických osôb na Slovensku.

 „Sme firmou, ktorá zásobuje obyvateľov Slovenska potravinami, ktorá zamestnáva Slovákov, ktorá na Slovensku realizuje projekty spoločenskej zodpovednosti v hodnote miliónov eur ročne a ktorá si zodpovedne plní daňové povinnosti na Slovensku. Sme súčasťou slovenskej ekonomiky už viac ako šestnásť rokov. V dobrých aj ťažkých časoch, naše pôsobenie je pre Slovensko prínosom,“ uviedla Katarína Matejovie, konateľka Lidl Slovenská republika, v.o.s.

CE Beteiligungs-GmbH získala Merkúra ako najlepší platiteľ danej z príjmu za zdaňovacie obdobie roka 2019 spomedzi všetkých spoločností registrovaných na Daňovom úrade Bratislava.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu