Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Aplikácia TrustOne je veľkou pomocou pri testovaní v Nitre

Aplikácia TrustOne je veľkou pomocou pri testovaní v Nitre PR článok Zobraziť galériu (2)
Aplikácia TrustOne je veľkou pomocou pri testovaní v Nitre (Zdroj: TrustOne)

Už tento víkend od piatka do nedele prebehne v momentálne zdravotne najkritickejšej časti Slovenska v Nitre a okolí prvé kolo celoplošného testovania obyvateľov. Pilotnú premiéru na Slovensku zažije aj nový unikátny spôsob uloženia výsledkov testovania, ktorý ponúka bezplatná aplikácia TrustOne. A nielen to, pomôže dokonca zjednodušiť a urýchliť aj nasledujúce nevyhnutné bezpečnostné kroky a pohyb ľudí v tomto okrese.

Aplikácia celosvetového systému TrustOne už pomáha pri rôznych masových akciách s vysokou fluktuáciou ľudí po celom svete, preverila ju napr. Formula 1, kde vďaka nej fungovali jednotlivé koridory presne podľa zadania prístupu jednotlivých osôb. Londýnske letisko Heathrow, amsterdamský Schiphol, či všetky španielske letiská vďaka tejto aplikácii urýchľujú samotné odbavovanie pasažierov a najväčšie letecké spoločnosti ako Emirates, Etihad, Airfrance, či KLM si už bez tejto aplikácie nevedia predstaviť svoju budúcnosť.

Henrich Simonics, konateľ firmy, ktorá zastupuje výrobcu systému na slovenskom trhu a pripravila lokalizáciu aplikácie na naše podmienky, zhrnul výhody aplikácie, ktorá bude prvýkrát u nás použitá pri testovaní v Nitre: V dnešnej dobe už začína byť nemysliteľné chodiť všade s modrým papierom, ako ho poznáme z nášho prvého celoplošného testovania. Naša aplikácia práve tento papier nahrádza a nielen to, v budúcnosti vďaka tejto aplikácii uľahčí používateľovi voľnejší pohyb, či vstup napr. do firmy, závodu, určitej zóny, či priestorov s nastavenými pravidlami atď. Jednoducho vďaka digitálnej identite, ktorú si teraz zriadite, budete môcť slobodnejšie fungovať v blízkej budúcnosti. A na to všetko postačí iba mobilný telefón.“

Je potrebné dodať, že samotná identita je chránená momentálne tým najlepším systémom ochrany: kryptograficky zapísaná v blockchaine v bezpečnom šifrovanom formáte, pričom k dátam má prístup iba samotný užívateľ a ten, komu on sám prístup umožní..

Aplikácia TrustOne je veľkou
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TrustOne)

Ako prebieha samotné použitie aplikácie? „Je to veľmi jednoduché a intuitívne, začnete stiahnutím aplikácie TrustOne, ktorá je bezplatne dostupná tak na platforme App Store ako aj na Google Play, prihlásite sa pomocou údajov, ktoré dostanete po testovaní na Váš email a to je celé! Následne pri požiadaní sa viete preukázať svojim individualizovaným QR kódom v aplikácii. Pri kontrole sa tak nezverejňujú priamo výsledky testov užívateľa, ale iba informácia, či daný užívateľ vyhovuje, alebo nevyhovuje stanoveným pravidlám platným v danom čase na danom mieste, napríklad podľa COVID automatu. Bude tak možné zistiť, či daný užívateľ je ešte v hraniciach platnosti testu napr. nie staršieho ako 7 dní, alebo že prekonal Covid, a tak sa 90 dní nemusí zúčastniť žiadneho testovania. Neskôr príde vakcína a pre zavakcinovaných nebudú platiť všeobecné obmedzenia platné v tom období. Tých pravidiel bude tak veľa s rôznymi výnimkami, že si neviem dosť dobre predstaviť, ako toto bude kontrolovať napr. SBS na vstupe do nejakého závodu“ vysvetľuje Henrich Simonics.

Samotným firmám napr. v Nitrianskom okrese, kde budú môcť ísť nasledujúce tri týždne do práce len ľudia s negatívnym testom táto aplikácia maximálne zjednoduší a urýchli kontrolu na vstupe, ktorá môže byť zriadená dokonca aj bezkontaktne, iba na základe aplikácie v telefóne a čítačke na vstupe.

Ako dodáva Henrich Simonics: „To všetko je však len malá časť toho, čo všetko tento systém dokáže – veríme, že v blízkej dobe pomôžeme našou aplikáciou nielen pri testovaniach, ale aj pri ďalšom rozbehu ekonomiky na Slovensku, pri lyžiarskych strediskách, hoteloch, reštauráciách, ale aj veľkých športových a kultúrnych podujatiach.“

- reklamná správa- 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu