Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Symbol čistoty a plodnosti

PR článok Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: NAE - Erboristeria)

Je prírodným afrodiziakom, štátnym kvetom Floridy a jedným z najobľúbenejších kvetov, ktoré zdobia svadobné kytice neviest po celom svete. Vyrába sa z neho vzácny med, kvalitný čaj a chutné talianske koláče, či americký marshmallows. Kvet pomaranča je voňavý, podmanivý a tak romantický. Jeho esencia je dôležitou súčasťou parfumov a z lístkov kvetu sa vyrába pleťová voda, ktorá pokožku dokonale čistí a hydratuje. 

Nevinný a tak účinný 

Voda z kvetov pomaranča dodáva našej pokožke prirodzenú vlhkosť, obnovuje rovnováhu pH, pleť hydratuje, čistí. Je určená špeciálne pre citlivú pokožku, ktorú dokáže upokojiť a zjemniť jej mierne začervenanie. Pravidelným používaním bude vaša pokožka pôsobiť sviežo a čisto. Rovnako ako organické kvety pomaranča. V starej Číne sa tento kvet považoval za symbol čistoty, cudnosti, nevinnosti a plodnosti. A práve preto bol často začleňovaný do svadobnej kultúry po celé stáročia. Nechýbal ako výzdoba svadobnej miestnosti, v ktorej sa konal obrad, zdobil svadobné šaty, či vlasy nevesty a dodnes je jedným z najčastejšie používaných svadobných kvetov, ktoré zdobia svadobné kytice neviest po celom svete. 

Kvet chudobných neviest i kráľovien 

Existuje len málo stromov na celom svete, ktoré sú tak plodné ako pomarančovník. Totiž v jednom období kvitne a aj rodí. Preto dievčatá v minulosti plietli kvety z pomaranča do svadobných vencov na vlasy. Verili tak, že si do manželstva privolajú šťastie v podobe plodnosti a nezostanú bez potomkov. V 19. storočí sa tento zvyk dostal z východu najskôr do Španielska, Francúzka a napokon Anglicka. Aj kráľovské nevesty začali byť spájané s kvetom pomaranča. V roku 1840, keď vydala kráľovná Viktória za princa Alberta, na hlave nemala diadém, ale práve veniec z kvetov pomaranča. Nasledovalo ju niekoľko ďalších kráľovských neviest, ktoré kvet pomaranča použili ako súčasť dizajnu svojej svadby. Ak nie na šatách, či v svadobnej kytici, tak aspoň v kvalitnom svadobnom porceláne, či strieborných príboroch. 

Eau de Parfum Orange Bloom 

Pomarančovníky sú častým a ikonickým aspektom života na Floride, že zákonodarcovia ho označili za kvet tohto amerického štátu. Pomarančovník je tak často spájaný s Floridou, že mnohí si myslia, že práve Florida je prvým objaviteľom. Pomaranče však pochádzajú z Číny a na Floridu sa dostali až v 16. storočí, vďaka španielskym priekopníkom. Florida ihneď predstavila dokonalé podnebie na pestovanie týchto citrusov, dokonca v minulosti boli oporou poľnohospodárstva v tomto štáte. Američanom sa podarilo zužitkovať kvety pomaranča tak dokonale, že dnes sa z nich vyrába vzácny med, kvalitný čaj, marshmallows a tiež je dokonalou prísadou na výrobu koláčov a dezertov, ktoré sa pečú naprieč celým svetom. Kvet pomaranča je totiž príjemne voňavý, podmanivý a tak romantický. Jeho esencia je dôležitou súčasťou parfumov a z lístkov kvetu sa vyrába pleťová voda, ktorá pokožku dokonale čistí a hydratuje.

N.A.E. Delicatezza sprchovací gél

Sprchovací gél Delicatezza je špeciálne vytvorený na umývanie citlivej pokožky, zjemňuje jej citlivosť a zároveň rešpektuje prirodzene vyváženú hladinu hydratácie. Gél sa pri kontakte s vodou mení na jemnú a osviežujúcu penu. Má neutrálnu vôňu, ktorá pramení z extraktu organického kvetu pomaranča. 

Symbol čistoty a plodnosti
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: NAE - Erboristeria)

N.A.E. Delicatezza dezodorant 

Dezodorant s neutrálnou vôňou s extraktom z organického kvetu pomaranča, je špeciálne vytvorený pre citlivú pokožku, ktorú zjemňuje a ukľudňuje. Veľmi pokojne pôsobí aj na čerstvo oholenú pokožku a po nanesení nezanecháva biele škvrny. Je vyrobený bez hliníkových solí a alkoholu. 

Symbol čistoty a plodnosti
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: NAE - Erboristeria)

N.A.E. Delicatezza telový balzam 

Telový balzam Delicatezza sa stará, hydratuje a zjemňuje citlivú pokožku. Jeho ľahké a jemné zloženie sa rýchlo vstrebáva. Má neutrálnu vôňu z extraktov z organického kvetu pomaranča. 

Symbol čistoty a plodnosti
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: NAE - Erboristeria)

Všetky produkty talianskej prírodnej kozmetiky N.A.E. majú certifikované organické zloženie, až 99 % ingrediencií prírodného pôvodu, vegánske zloženie a neobsahujú žiadne silikóny.

www.nae-erboristeria.sk

- reklamná správa -

Viac o téme: NAE - Erboristeria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu