Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nejedením po šiestej neschudnete! Naučte sa radšej jesť vyvážene

PR článok Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Kaufland)

Každá potravina má svoju energetickú hodnotu. Netreba sa jej však báť – stačí, keď ju udržíte v rovnováhe s denným výdajom. Jednoducho povedané, z jednej pizze nepriberiete, rovnako, ako vás nezoštíhli jednorazová večera v podobe šalátu.

Pribúdajúcim vekom a zmenou životného štýlu je naše telo čoraz citlivejšie na zloženie stravy, ktorú denne konzumujeme. Pokiaľ prijatú energiu nestíha spáliť, nadbytok si ukladá do tukových zásob – a my priberáme. „Zdravý človek by mal mať vyrovnaný príjem a výdaj energie, aby si zabezpečil optimálnu telesnú hmotnosť a zároveň ju vedel efektívne využívať na rôzne metabolické reakcie, prebiehajúce v tele“, vysvetľuje Ing. Zuzana Chlebová, PhD. z Katedry výživy ľudí Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.

Nejedením po šiestej neschudnete!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Kaufland)

Prečo priberáte?

Vysoký energetický príjem vedie k ukladaniu energie v tele vo forme podkožného tuku, a naopak, zníženie vášho energetického príjmu má za následok chudnutie. „Každá potravina alebo nápoj majú určitú energetickú hodnotu, preto telu poskytujú rozdielne množstvo energie,“ hovorí Ing. Zuzana Chlebová, PhD. a dodáva: „V zásade platí, že čím sa v potravine nachádza vyšší obsah vody, tým je nižšia jej energetická hustota (denzita), tým pádom má menej kalórií. Tento prepočet platí aj naopak.“

Vyvážené nákupy

Nastaviť  si denný príjem kalórií tak, aby zodpovedal individuálnym požiadavkám vášho tela, nie je jednoduché. Zvážiť by ste mali svoj bežný energetický výdaj, vek, pohlavie a zdravú telesnú hmotnosť. Ak ste sa zamerali na redukciu váhy, pomôžu vám potraviny s vysokým množstvom živín a zároveň bez prebytočného množstva energie.

Nejedením po šiestej neschudnete!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Kaufland)

Aby ste nestrácali čas, sledujte farebné označenia výrobkov z privátnych značiek na webstránke nákupného reťazca Kaufland. Čím nižší je počet bodov podľa Nutri-Score, tým menej kalórií obsahuje daný výrobok.  Pokiaľ svoj nákup vyskladáte zo „zelených“ až „oranžových“ potravín, ktoré doplníte primeranou dávkou vlákniny vo forme ovocia, zeleniny, orechov a obilnín, viete sa ľahko a rýchlo dostať do formy. Nezabudnite na dostatočný pitný režim a pravidelný pohyb minimálne 30 minút denne.

Nejedením po šiestej neschudnete!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Kaufland)

Nutri-Score vám pomôže

Vďaka farebnému prehľadu pri vybraných produktoch našich privátnych značiek na našej webstránke si zákazníci ľahko prispôsobia svoj nákup aktuálnym potrebám a odporúčanému stravovaciemu režimu. Navyše, Nutri-Score efektívne odstraňuje stres z vyberania vhodných potravín“, hovorí Lucia Vargová, hovorkyňa spoločnosti Kaufland.

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu