Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Máte radšej müsli alebo cornflakes? Nutrične to vyhrávajú lupienky

PR článok Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Kaufland)

Ak chcete udržať svoju váhu na uzde, prípadne ešte čo-to zhodiť, mali by ste začať sledovať zloženie potravín, ktoré denne konzumujete. Niektoré hodnoty vás môžu poriadne prekvapiť!

Odporúčania odborníkov znejú jasne – pestrá a vyvážená strava je tou najspoľahlivejšou cestou k zdravému a štíhlemu životu. V skutočnosti má len málokto predstavu, čo tento pojem znamená v praxi. Jesť zdravo nie je o hladovaní. Naopak, ide o dodržanie správneho balansu, kedy nutrične hodnotnejšie výrobky vyvážite vhodnejšími potravinami, ktoré vášmu telu dodávajú energiu a vitamíny.

Máte radšej müsli alebo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Kaufland)

Nutri-Score vám to spočíta

Vedeli ste, že od roku 2017 moderné európske krajiny, ako je Francúzsko, Belgicko, Španielsko a Nemecko, používajú prehľadné označovanie potravín formou farebného semafóru? Výživové hodnoty potravín sú v rámci Nutri-Score vyjadrené písmenami A-B-C-D-E, pričom každé písmeno symbolizuje iná farba. Zelené „A“ označuje priaznivé zloženie nutričnej hodnoty a červené E, naopak, nepriaznivé zloženie nutričnej hodnoty,“ objasňuje Ing. Zdenka Kádeková, PhD. z Katedry výživy ľudí Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.

Pri nákupe tak viete rýchlo porovnať viaceré výrobky a vybrať si z nich ten pre vás vhodnejší. Pokiaľ bude váš košík svietiť nazeleno, nie je problém, keď si doprajete napríklad pizzu z červenej kategórie. Nutri-Score zohľadňuje pomer obsahu nepriaznivých zložiek ako napríklad cukru a energetickej hodnoty (kalórií) s obsahom priaznivých zložiek. Vo svojom hodnotení na Nutri-Score pridelil celozrnnému müsli s obsahom čokolády z línie privátnej značky K-bio písmeno C a oranžovú farbu. K-bio kukuričné lupienky sú na tom lepšie až o celý jeden stupeň.

Máte radšej müsli alebo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Kaufland)

Zdravšie nákupy majú zelenú

Kaufland medzi prvými na Slovensku zaviedol na svojej webovej stránke pri výrobkoch z privátnej línie K-bio a K-take it veggie špeciálne označenie Nutri-Score, vďaka ktorému dokážete rozlíšiť nutrične priaznivé výrobky od tých „menej“ výhodných. „Nutri-Score je prehľadný, spoľahlivý, jednoduchý a presný,“ konštatuje Ing. Zdenka Kádeková, PhD.

Máte radšej müsli alebo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Kaufland)

Sledovanie zloženia potravín sa stáva nevyhnutnosťou, pokiaľ vám záleží na vašom zdraví. Nemalo by vás však zbytočne oberať o drahocenný čas ani energiu. „Zavedením systému Nutri-Score  podporujeme zdravý životný štýl našich zákazníkov,“ hovorí Lucia Vargová, hovorkyňa spoločnosti Kaufland a dodáva: „Nutri-Score je správna voľba pre tých, ktorým záleží na vyváženom stravovaní.“

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu