Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

ŠOK! Do zahraničia vyvážame každoročne stámilióny eur

PR článok Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Slovenská sporiteľňa)

Až 1,6 miliardy eur minieme ročne na nákupy v zahraničí. To je takmer 300 eur na hlavu, vrátane detí. Naše úspory tak dávajú prácu obchodníkom v Poľsku či v Česku alebo veľkým čínskym e-shopom. Dnes, keď sa mnohí Slováci boja o prácu a obracajú každé euro, by sme však mali držať spolu a nakupovať doma.

Vianoce sú obdobie najväčších nákupov roka. Len na platbách kartou končí v zahraničných e-shopoch a kamenných predajniach takmer 300 miliónov eur. Tieto peniaze by v čase, keď sú ohrozené tisícky pracovných miest, výrazne pomohli podporiť domácu ekonomiku, udržať zamestnanosť a celej krajine prekonať toto náročné obdobie. Slovenské firmy preto spolu spúšťajú iniciatívu Doma nakupujem.

„Nakupovanie doma je jednoduchým a účinným nástrojom, ako si v tejto výnimočnej situácii vieme všetci navzájom pomôcť,“ hovorí Norbert Hovančák, člen predstavenstva Slovenskej sporiteľne, ktorá je zakladateľom iniciatívy a ktorá takto chce pomôcť firmám a podnikateľom na Slovensku.

K iniciatíve sa pritom môžu pripojiť nielen domáci výrobcovia, obchodníci a poskytovatelia služieb, ale všetky firmy, ktoré na Slovensku podnikajú. Aj tovar vyrobený v zahraničí, ktorý sa predá v slovenskom obchode, totiž u nás dáva prácu ľuďom. 

ŠOK! Do zahraničia vyvážame
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Slovenská sporiteľňa)

Ak vám záleží na tom, aby sme sa všetci mali lepšie, hľadajte pri nákupoch obchody a stránky označené logom Doma nakupujem. A ak ste firma či podnikateľ, zaregistrujte sa bezplatne na www.domanakupujem.sk a ukážte svojim zákazníkom, že nákupom u vás podporia Slovensko. 

ŠOK! Do zahraničia vyvážame
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Slovenská sporiteľňa)

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu