Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Začína sa oslava slovenského filmu: Filmové večery otvoria Martin Šulík a Milan Lasica

PR článok Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Kino pod hviezdami)

Bratislava 18. august 2020: Obľúbené filmy, osobnosti filmového sveta, tóny sláčikovej hudby, pohodlné sedenie pod holým nebom. Slovenská filmová a televízna akadémia prináša Kino pod hviezdami.

Idea vznikla ako reakcia na súčasnú situáciu, keď mnoho ľudí zostalo dovolenkovať v Bratislave. „Chceli sme im spríjemniť leto a dopriať kultúrny zážitok v podobe prehliadky populárnych slovenských letných filmových hitov, ktoré si môžu pozrieť vonku pod hviezdami s pohárom vína v ruke,“ vysvetľuje Wanda Adamík Hrycová, prezidentka Slovenskej filmovej a televíznej akadémie.

Prvý ročník Kina pod hviezdami sa bude konať na Námestí Milana Rastislava Štefánika (Námestie pri Eurovea) pred novou budovou Slovenského národného divadla od soboty 22. augusta do nedele 30. augusta 2020. Do programu je zaradených 9 slovenských filmových titulov – Všetko, čo mám rád, Sladké hry minulého leta, Na krásnom modrom Dunaji, Lóve, Fontána pre Zuzanu, Kandidát, Rabaka, Tigre v meste a Sedím na konári a je mi dobre. Na premietaní niektorých z nich sa zúčastnia aj samotní tvorcovia a herci. Moderátorkou a sprievodkyňou filmových večerov bude Vera Wisterová.

Začína sa oslava slovenského
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Kino pod hviezdami)

Kino pod hviezdami počas prvého víkendu slávnostne otvoria dvaja významní predstavitelia slovenského filmu. Prvou snímkou, ktorú si budú môcť diváci v sobotu večer pozrieť, je Všetko, čo mám rád od Martina Šulíka. Režisér a bývalý prezident Slovenskej filmovej a televíznej akadémie ju príde uviesť osobne a zároveň porozpráva o svojom novom filme Muž so zajačími ušami, ktorý bude v kinách na jeseň tohto roka. Nedeľný večer bude patriť dielu režiséra Juraja Herza Sladké hry minulého leta s Janou Plichtovou, Františkom Veleckým, Milanom Lasicom a Júliusom Satinským. Uznávaný humorista, herec a spisovateľ Milan Lasica sa zúčastní ako hosť a zároveň projekt slávnostne otvorí za hudobného sprievodu virtuózneho sláčikového kvarteta Pavel Bogacz Quartet.

Tohtoročné oslavy filmu a umenia vyvrcholia odovzdávaním národných filmových cien Slnko v sieti, ktoré sa budú konať 9. septembra v bratislavskej Starej tržnici. „Pri príležitosti jubilejného 10. ročníka Slnka v sieti sme rozmýšľali, ako dostať slovenský film bližšie k ľuďom. Naším cieľom je odohrať deväť slovenských filmov, ktoré sa za posledné desaťročia na Slovensku nakrútili. Vytvoriť akúsi „obývačku“ na námestí pod hviezdami a vybrať filmy s ohľadom na prostredie, ktoré by divákom spríjemnili letné večery,“ dodáva Agata Jeleneková, výkonná riaditeľka SFTA.

Prvý ročník projektu Kino pod hviezdami pripravuje Slovenská filmová a televízna akadémia v spolupráci s VIVA EVENTS.

Partnerom slovenského filmu je Prvá stavebná sporiteľňa.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu