Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Grant z Fondu pre budúcnosť športu získalo osem kolektívov. Podporu môžeš získať aj ty!

PR článok Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Nike)

Z finančnej podpory z Fondu pre budúcnosť športu, ktorý založila stávková spoločnosť Niké, sa tešia prvé kolektívy. Celkovo bolo odmenených až osem zaslaných videí, ktorým bola rozdelená suma vo výške 17 000 €!

Koronakríza zasiahla aj šport. Mnohé amatérske kluby či talentovaní jednotlivci pocítili výpadok finančných prostriedkov. Iným hrozí dokonca zánik. Stávková spoločnosť Niké im chce pomôcť. Preto vznikol Fond pre budúcnosť športu. Niké vložila do Fondu 100 000 € a pridáva ďalší 1 cent za každý podaný tiket klientov. Následne raz za 14 dní budú najlepšie zaslané videá odmenené. Spoznali sme prvých odmenených. 

Na Tekov smeruje 2500 €

Z grantu z Fondu sa tešia na Tekove. Presne 2500 € putuje na ďalšiu činnosť levických florbalistov. Predseda klubu Marek Marko bol v príjemnom šoku, keď sa dozvedel, aký finančný dar im poputuje: „V prvom rade sme boli všetci veľmi prekvapení, že nás Niké podporila. Predsa len, sme malý klub a florbal nie je až tak rozšírený šport. Nečakali sme, že dostaneme až toľko peňazí.“ Za získanú sumu uhradia štartovné na ďalšiu sezónu, no určitá čiastka pôjde aj na nákup nových hokejok, bránok či loptičiek.

Prilepšili si aj „medvede“

Ďalších 2500 € putuje aj na konto basketbalových „medveďov“ zo Svitu. V klube vládne podobne ako v Niké rodinná atmosféra, čo bolo cítiť aj vo videu. A čo rozhodlo aj pre získaniu grantu z Fondu. „Je náročná doba, všetci „zatvárajú kohútiky“, no Niké urobila presný opak a sme veľmi radi, že práve naše video si všimla a ocenila,“ prezradil riaditeľ klubu Ján Drobný.

Každé euro je pre nich dôležité

Rovných 2000 € na svoju ďalšiu činnosť získal Stolnotenisový klub Lokomotíva Košice. Ten má vyše 60-ročnú históriu. V jeho pôsobnosti sú rôzne vekové kategórie. Pri nahrávaní videa boli najaktívnejší tí najmladší. „Celá iniciatíva vznikla od našich detí. Video si sami pripravili, natočili a zdieľali na sociálnych sieťach. Po ozname o podpore som si povedal, že wow. Každé jedno euro je veľmi dôležité pre nás. Sme za podporu od Niké veľmi vďační,“ vyjadril svoje pocity predseda klubu Ľubomír Palušek.

Aj „vlci“ sa potešili

Na Slovensku je čoraz viac populárny malý futbal. Jedným z jeho tradičných tímov je bratislavský kolektív s názvom Wolves. Hrávajú ho chalani – amatéri. Získaná čiastka vo výške 1500 € ich šokovala, samozrejme pozitívne: „Malý futbal je amatérsky šport. Je to úplne niečo iné ako tenis, futbal, či hokej. Hrávame ho popri práci po večeroch. Preto získať 1500 € je pre nás niečo neskutočné, výnimočné,“ prezradil zakladateľ a manažér tímu v jednej osobe Marek Bujňák. Získanú čiastku využijú „vlci“ na športové súpravy, či na zatraktívnenie svojej webovej stránky.

Tešia sa však aj v ďalších kolektívoch. Stolní tenisti z Humenného získali 3000 €. Basketbalistom zo Svitu bol pridelený grant vo výške 2500 €. Ďalších 2000 € putuje stolnotenisovým klubom v Bratislave a Karlovej Vsi. A 1500 € dvom kolektívom z malého futbalu – okrem Wolves taktiež chalanom z Engerau Boys.

Si športovec? Získaj aj ty podporu!

Ak chceš byť medzi odmenenými aj ty či tvoj klub, je to jednoduché. Nahraj vtipné a zaujímavé video, v ktorom sa predstáv a v krátkosti uveď dôvod, na čo chceš získať grant. Následne ho prihlás do Fondu na stránke www.nikefondsportu.sk a možno aj ty alebo tvoj klub získa podporu, ktorá vám pomôže v športovom raste. Veľa šťastia!

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu