Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Huawei vyvracia mýty v rámci kampane Bezpečnosť 5G

PR článok Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Huawei)

Projekt "Bezpečnosť 5G" sa zameriava na vyvracanie hoaxov (tzv. Fake news) spájajúcich siete 5G s pandémiou koronavírusu, či so špekuláciami o prítomnosti skrytých vstupných bodov v čínskych technológiách. Hlavným cieľom kampane je informovať širokú verejnosť prostredníctvom priamych dôkazov. 

Po tom ako medzinárodná spravodajská agentúra Reuters priniesla začiatkom apríla 2020 správy o úmyselnom zapaľovaní telekomunikačných stožiarov 5G sietí v anglickom Birminghame a Merseyside, sa naplno ukázala sila konšpiračných teórií. Sociálne médiá, vrátane Facebooku a YouTube, sa dlhodobo snažia obmedziť šírenie falošných správ, ktoré v čase pandémie podmieňujú nárast všeobecnej paniky. Na nepravdivé tvrdenia týkajúce sa sietí 5G teraz reaguje aj technologický gigant Huawei, ktorý je v súčasnosti popredným dodávateľom technológie 5G po celom svete. 

"Na frekvenciách, ktoré sa chystajú na prenos 5G, ešte donedávna fungoval oveľa silnejší televízny signál, prítomný takmer v každej domácnosti. Televízne vysielanie všetci dobre poznáme a televízia je s nami od 30. rokov 20. storočia. TV vysielanie dnes už nikomu nevadí," uviedol Tomáš Kolder z podnikovej divízie Huawei.

Zdroj: https://www.bbc.com/news/world-europe-48616174

Mobilné telefóny a vysielače prenášajú rádiové signály pri frekvenciách výrazne nižších, než sú frekvencie röntgenového či ultrafialového žiarenia. Práve tie sú naopak dostatočne silné na to, aby poškodili ľudské bunky a DNA, a sú klasifikované ako ionizujúce žiarenie. "Pravidlá a normy určené legislatívou na ochranu zdravia pred prípadnými účinkami elektromagnetických polí sú striktne nastavené ako na úrovni Európskej únie, tak aj samotnej Slovenskej republiky. Vzťahujú sa aj na najnovšie technológie, vrátane sietí 5G," dodal Tomáš Kolder. Kampaňou chce spoločnosť reagovať aj na aktuálnu situáciu na Slovensku, keďže v súčasnosti silnejú hlasy odporcov argumentujúcich nepodloženými tvrdeniami.

5G nezahŕňa len samotný vysokorýchlostný internet, no tiež množstvo nových funkcií a systémov. Podľa štúdie aplikovateľnosti 5G, ktorú pred krátkym časom predstavili renomovaní odborníci z Roland Berger, ovplyvní nástup nových sietí nespočetné množstvo oblastí. Tými sú napríklad veda a výskum, vývoj nových technológií, médiá a zábava, výroba, verejné služby, národná a regionálna administratíva, fungovanie ekonomiky a sociálne zabezpečenie.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu