Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pripravte sa, stredovek sa blíži!

PR článok Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: OZ Stredovek.sk)

Máte radi históriu? Zaujíma vás ako žili naši predkovia v stredoveku? Príďte si vychutnať Festival STREDOVEK.SK, ktorý bude plný nezabudnuteľnej stredovekej atmosféry, dobrého jedla, skvelej dobovej hudby, ale hlavne súbojov, rytierov a bohatého programu ako aj zábavy pre vás aj vaše deti.

Festival Stredovek.sk sa bude
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Obec Bzovík)

Budete sa môcť pozrieť ako žili naši predkovia v stredoveku, nakuknúť do historického tábora bojovníkov, vyskúšať si zbroj, ochutnať poľnú kuchyňu, naučiť sa strieľať z luku. Pre tých odvážnejších bude pripravená mučiareň a stanú sa svedkom popravy.

Festival STREDOVEK.SK sa koná 8.8.2020 v nádhernom prostredí areálu opevneného kláštora v obci Bzovík, okres Krupina.  Vstupenky kúpite na Predpredaj.sk.

Pripravte sa, stredovek sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: OZ Stredovek.sk)

Festival predstavuje rôzne historické skupiny a okrem historických rekonštrukcií dobového života z obdobia raného stredoveku a “klasických” šermiarskych vystúpení zažijete aj epické scénky vychádzajúce zo slovanskej mytológie od dobového spolku Satyros. Uvidíte aj život severanov v 10. storočí, ktorý stvárni skupina Fólkvang alebo rekonštrukciu života Normanov na konci 12. storočia v podaní skupiny Agryll.

Pripravte sa, stredovek sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: OZ Stredovek.sk)

A spolu s inými umelcami sa so svojím unikátnym programom predstaví aj najstaršia šermiarska skupina na Slovensku - Tostabur, ktorá nás vtiahne aj do rytierskeho turnaja. Taktiež budete môcť vidieť aj niekoľko zaujímavých remesiel.

Viac o programe a festivale sa dočítate na https://www.stredovek.sk/

Kvôli nariadeniam vlády je počet vstupeniek limitovaný na 1000ks.
A preto tisíce vás ostatných, budú môcť celý program festivalu spoločne aj s vašimi deťmi, sledovať v priamom ONLINE prenose cez náš youtube kanál Festival Stredovek.sk , pripomienku na jeho sledovanie si môžete nastaviť TU.

V priamom prenose budete môcť sledovať rôzne zaujímavé videá či rozhovory, súvisiace so stredovekom a zároveň vám prinesieme aj ukážky z nového seriálu televízie JOJ SLOVANIA. Priamo z festivalu si užijete aj besedu s autormi tohto unikátneho a doteraz najnákladnejšieho televízneho projektu.

Pripravte sa, stredovek sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: OZ Stredovek.sk)

Partneri festivalu sú: Televízia JOJ, Veľkopopovický Kozel, UMEO, Folkwáng Brewery, Predpredaj.Sk, obec Bzovík, obyvatelia obce Bzovík, Tostabur, Zoznam.sk, UpcomingRoľnícke družstvo Bzovík, videohra Kingdom Come Deliverence, Parilla Sound, Drevostav Zvolen a mnohí ďalší...

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu