Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Nudia sa doma vaše deti? Stavte na kreativitu

Ilustračné foto PR článok Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: predpredaj.sk)

Deti. Najväčšia radosť na svete a aj tak občas nevieme čo si s nimi počať. Obzvlášť v týchto dňoch je zabavenie týchto ratolestí jednou z najčastejších výziev rodiča. Byt, či dom na prvý pohľad nevyzerá ako miesto, kde sa môžete s deťmi zabaviť. Nenechajte sa však zmiasť, práve tieto miesta ponúkajú množstvo kreatívnych aktivít, či vzdelávacích programov, ktoré potešia všetkých. Vyskúšajte niekoľko z nasledujúcich typov a nechajte sa uniesť nielen zábavou, ale aj fantáziou.

Súťažné hry

Aj v teple domova sa viete s deťmi pobaviť niekoľkými hrami. Práve súťaže sú tie typy hier, ktoré vedia pobaviť na tele i na duchu a k ich zhotovovaniu nepotrebujete žiadnu multifunkčnú dielňu. Jednou z takýchto súťaží je aj hra menom preteky nôh.

Paci Pac
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpredaj.sk)

Na túto hru nepotrebuje veľa materiálu. Na jeden pár nôh vám nasledujúce:

  • slamka
  • špajľa
  • lepiaca páska
  • výkres alebo tvrdší papier
  • papier na ozdobenie podľa vlastnej predstavivosti

Najprv si spravíme nákres nôh. Postavíme sa na výkres a obkreslíme si nohy, alebo to necháme na našej fantázii. Najlepšie sa nohy pohybujú ak majú do 17cm. Obkreslené nohy si ozdobíme podľa seba. Čím pestrejšie, tým lepšie. Po ozdobení nohy vystrihneme. Slamku prestrihneme na 4 rovnaké časti. Tak isto prestrihneme špajľu na polovicu. Na lepiacu pásku nalepíme polovicu špajle z vnútornej strany tak, že špajle budú naproti sebe. Na vystrihnuté nohy prilepíme slamky, na každú nohu, jednu štvrtinu slamky. Slamky sa snažíme prilepiť viac na vrchnú časť nohy. Keď už sú slamky prilepené, prepcháme ich cez špajle prilepené na lepiacej páske a preteky môžu začať.

Paci Pac
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpredaj.sk)

Optické klamy

Ak neradi súťažíte, pokojne sa môžete s vaším dieťaťom zabaviť na tvorivých aktivitách ako sú napríklad optické klamy. Môžete si napríklad vyrobiť takúto špirálu.

Paci Pac
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpredaj.sk)

Špirála je aktivita, na ktorú nepotrebujete veľa materiálu, postačia vám tri veci: farebný papier, lepidlo a špajľa. Narežeme si 10 papierov rôznych farieb o šírke 1,5cm a dĺžke 27cm. Tak isto si vystrihneme 2 kruhy o priemere 6cm.  Papiere prilepíme postupne jedným koncom o jeden koniec papiera o prvý kruh a druhým koncom o druhý kruh. Stred kruhov prepichneme špajľou.  Z jednej strany necháme trocha špajdle na držanie, na druhej strane špajdľu prilepíme lepidlovou pištoľou. Ak ju nemáme, pokojne použijeme lepiacu pásku.

Paci Pac
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpredaj.sk)

 Edukačno-zábavné programy

Ak máte radšej zábavu spojenú so vzdelávaním, ak vám určite odporúčame online vzdelávacie kanály pre malých i veľkých. Jedným z takýchto zábavno-vzdelávacích projektov je aj skupina menom Paci Pac. Umelci Mário a Adriána sa takouto formou snažia priniesť nielen radosť ale aj poznatky z rôznych oblastí formou hudobných koncertov. Najbližší koncert si môžete vychutnať z pohodlia domova už 27. marca na Youtube. Koncert je úplne zadarmo, avšak môžete darovať dobrovoľné vstupné.

Pci Pac
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpredaj.sk)

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu