Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kedy je sex naozaj dobrý? Spoznajte všetky možnosti, ktoré sa vám ponúkajú

Kedy je sex naozaj dobrý? Spoznajte všetky možnosti, ktoré sa vám ponúkajú PR článok Zobraziť galériu (5)
Kedy je sex naozaj dobrý? Spoznajte všetky možnosti, ktoré sa vám ponúkajú (Zdroj: pixabay.com)

Či ste fanúšikom zimy alebo nie, jedno sa jej uprieť nedá. Priam láka zaliezť pod perinu, čo je ideálna chvíľa na romantiku s partnerom. Užívajte si ju dosýta, ale nezabúdajte na to najdôležitejšie – na ochranu! Len bezpečný sex je naozaj dobrý, pretože predchádza komplikáciám. Pravdepodobnosť otehotnenia bez akejkoľvek antikoncepcie je totiž až 25%, takže minimalizujte riziko a zvoľte si ten správny spôsob ochrany.

Metódy s najväčším rizikom

Medzi najčastejšie spôsoby ochrany patrí prerušovaná súlož. Je o načasovaní partnerovho vyvrcholenia, ktoré môže aj nemusí vyjsť a žena navyše nemá túto formu ochrany pod kontrolou. Riziko je vysoké – viac ako štvrtina žien otehotnie. Ďalšími prirodzenými metódami sú rátanie plodných a neplodných dní, meranie bazálnej teploty či Bilingsova hlienová metóda. Všetky sa opierajú o to, že žena pozná svoje telo a presne rozumie princípu danej metódy. Napriek dokonalému postupu je ale pravdepodobnosť neželaného tehotenstva vyššia ako pri iných spôsoboch ochrany.

Kedy je sex naozaj
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: pixabay.com)

Kondómy sú ideálna poistka

Najznámejšou bariérovou ochranou je mužský kondóm. Ide o prevenciu proti neželanému tehotenstvu a tiež proti prenosu sexuálnych chorôb. Mnohé páry si kondómom pomáhajú aj v čase, kedy sa napríklad žena lieči z gynekologického problému a nechce nič preniesť na partnera. Tento latexový návlek je dobré sa naučiť správne používať.

Kedy je sex naozaj
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: pixabay.com)

Hormonálna ochrana musí sadnúť

Najspoľahlivejšou ochranou je hormonálna antikoncepcia. Neotravuje počas sexu ako nasadzovanie kondómu, nikomu nezavadzia a neznižuje potešenie, netreba pri nej ani dodržiavať žiadne zložité pravidlá. Spoľahlivosť tabletiek, náplastí či vnútromaternicového systému s obsahom hormónu je až 99,7%.

Princípom fungovania je zabránenie ovulácie a na žene ostáva len zodpovednosť, aby vybranú ochranu používala správne a zvolila takú, ktorá jej telu vyhovuje. Táto tzv. regulárna hormonálna antikoncepcia má navyše aj terapeutické účinky, nakoľko znižuje výskyt cýst na vaječníku, bolestivú menštruáciu, riziko rakoviny vaječníkov, sliznice maternice i hrubého čreva. Ako sa už presvedčili mnohé ženy, tiež má schopnosť zlepšovať kvalitu pleti a vlasov.

Kedy je sex naozaj
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: pixabay.com)

Núdzová tabletka po sexe

Každá žena, ale aj muži by mali vedieť, že navyše existuje ochrana, ktorú možno užiť po styku. Dodatočnú záchranu poskytuje núdzová antikoncepcia vo forme „tabletky po“. Liek ESCAPELLE® je tableta s obsahom levonorgestrelu, ktorú treba užiť čím skôr po styku – najneskôr však do 72 hodín (3 dni). Je voľne dostupná v lekárni bez lekárskeho predpisu a jej bezpečnosť je overená používaním v celom svete viac ako 40 rokov a vo viac ako 400 000 prípadoch . ESCAPELLE® je núdzovou ochranou, ak iné metódy zlyhali alebo chýbali.

Kedy je sex naozaj
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: pixabay.com)

ESCAPELLE® je liek určený na vnútorné použite. Obsahuje levonorgestrel. Liek nie je viazaný na lekársky predpis. Liek je príležitostnou metódou určenou na núdzové použitie. Nenahrádza pravidelné kontraceptívne metódy. Nechráni pred pohlavne prenosnými ochoreniami. Pred použitím lieku si pozorne prečítajte písomnú informáciu pre používateľa lieku a poraďte sa so svojím lekárom alebo lekárnikom

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu