Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Pálffyovci by boli hrdí! Zrenovovaný Pezinský zámok bude hostiť HVIEZDY

Šimák Zámok PR článok Zobraziť galériu (4)
Šimák Zámok (Zdroj: Facebook stránka Šimák Zámok Pezinok)

Viac ako pred 150 rokmi začal otec posledného majiteľa zámku v Pezinku, z rodu Pálffy, stavať rozľahlú sálu – dnes Zlatú sálu Kataríny Pálffy. V tom čase mala nevídané rozmery a mala byť pokrytá zlatom. Po rekonštrukcii súčasným majiteľom sa zámok stal vyhľadávaným kultúrnym miestom, ktoré bude hostiť také mená ako Matt Bianco, David Koller, Olympic, dokonca aj anglickú hviezdu Delegantion.

Zámok v Pezinku je znovu naozajstným centrom výnimočných podujatí, odkedy ho obnovený sprístupnila rodina Šimákovcov. Chýr o koncertoch na zámku sa po jeho otvorení v lete 2019 šíri veľmi rýchlo a obecenstvo si žiada ďalšie koncerty spevákov i hudobných skupín, ale aj divadelné predstavenia. Nápad oživiť zámok vystúpeniami tých, ktorí tu počas socializmu nahrávali LP platne pre štátnu spoločnosť OPUS, sa hneď ujal. Prvým z nich bol pri otvorení Šimák Zámok Pezinok Miro Žbirka, potom Pavol Hammel, ale aj Peter Lipa či Marcela Leiferová.

Zlatá sála Kataríny Pálffy
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook stránka Šimák Zámok Pezinok)

Jedinečné miesto dýchajúce históriou dáva podujatiam exkluzívny štýl

Terajší majitelia zamýšľali presne to, čo sa začalo veľmi rýchlo v zámku napĺňať: aby sa stal kultúrnym centrom nielen Pezinku, ale aj Slovenska. Je naozaj jedinečné, že niekoľkokrát do mesiaca sú v zámku výborné umelecké podujatia. Tí, čo už zažili niektorý z koncertov na nádvorí zámku, alebo v Zlatej sále, sa radi vracajú. Dokonca si nevedia vybrať. V Šimák Zámok Pezinok sa chystajú koncerty Richarda Müllera, Lenky Filipovej, Vaša Patejdla, príde aj Adam Ďurica a znovu Pavol HammelPeter Lipa. A na nádvorí sa svojou výbornou hudbou a známymi skladbami predstavia hudobné skupiny NO NAME, DESMOD, OLYMPIC, VIDIEK. Zaspieva aj Milan Lasica s HOT SERENADERS, či Cigánski diabli. Naozaj výnimočným koncertom, ktorí už teraz láka záujemcov zo zahraničia je spevák Matt Bianco. Nádvorie určite nebude stačiť nadšencom Davida Kollera zo skupiny LUCIE, ktorý vystúpi v polovici leta. V septembri odohrá špeciálny koncert na zámku dokonca aj anglická funky legenda DELEGATION.

<<< Pozrite si všetky podujatia na Šimák Zámku >>>

Pálffyovci by boli hrdí!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook stránka Šimák Zámok Pezinok)

Kapacity nádvoria a Zlatej sály sú obmedzené, preto neodkladajte kúpu vstupeniek na poslednú chvíľu. Podujatia na Šimák Zámku ponúkajú nevídanú atmosféru vďaka historickým a noblesným  priestorom. Jedná sa teda o naozaj exkluzívne kultúrne podujatia so špecifickým programom. Nový majitelia zámku tak položili latku naozaj vysoko a originálne.

Nádvorie Zámku
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook stránka Šimák Zámok Pezinok)

Na divadelné predstavenia si zvykli nielen Pezinčania, veľa divákov je z Bratislavy a okolia. Ide o známe „kusy“ s príznačnými názvami Podfuk, Lordi, Milenec, s hercami zvučných mien, akými sú Martin Mňahončák, Jozef Vajda, Maroš Kramár, Karin Hajdu.

Kultúra a umenie boli na zámku v Pezinku doslova stovky rokov. Pálffyovci zbierali umelecké predmety, obrazy, nábytok. A zrekonštruovali bývalý vodný hrad na kultivovaný zámok. Podobne tak urobili Šimákovci, keď sa z ruiny stala nádhera plná kultúry a umenia. Návštevníci zámku prídu zvyčajne pred koncertom, či iným predstavením skôr, aby si stihli pozrieť výnimočnú Galériu umeleckého skla, ktorá je zároveň súkromnou zbierkou majiteľa Štefana Šimáka. Prejdú sa nádhernými Pálffyho apartmánmi, kde sú historické predmety, ktoré Šimákovci vytrvalo kupovali na rôznych dražbách, aby do miestností doplnili nábytok, obrazy, plastiky z obdobia Pálffyovcov. A neľutovali prostriedky ani na to, aby kúpili obraz pezinského rodáka Jána Kupeckého, barokového portrétistu, ktorého diela sú zvyčajne len v renomovaných galériách.

Viac info nájdete na www.zamokpezinok.sk. Vstupenky na kultúrne podujatia na Šimák Zámok nájdete na Predpredaj.sk.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu