Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Viete, prečo nakupovať sortiment zo Slovenska?

Viete, prečo nakupovať sortiment zo Slovenska? PR článok Zobraziť galériu (5)
Viete, prečo nakupovať sortiment zo Slovenska? (Zdroj: Kaufland Slovensko)

Lebo čím viac nakupujeme slovenské výrobky, tým viac podporujeme slovenskú ekonomiku a okrem iného znižujeme aj uhlíkovú stopu. Ale kde nájsť slovenský sortiment?

O podpore domácej produkcie sa toho nahovorí mnoho. Je to však naozaj tak? Dávajú obchodné reťazce priestor slovenským producentom? Poznáme jeden reťazec, ktorý už dlhé roky podporuje a rozvíja spoluprácu s domácimi dodávateľmi. Potvrdzujú to aj prieskumy GfK, z ktorých vyšiel tento reťazec ako jasný líder s najvyšším priemerným počtom vystavených slovenských výrobkov – takmer 6 000.

Viete, prečo nakupovať sortiment
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Kaufland Slovensko)

Je to Kaufland. Ako reťazec so stabilným postavením na trhu chce mať na svojich pultoch kvalitné produkty od domácich dodávateľov. Uviedol na trh čisto slovenský produktový rad Z lásky k tradícii, vyrobený podľa tradičných receptúr z domácich surovín. Ponúka v ňom najmä mliečne a kyslomliečne výrobky od slovenských farmárov z horských a podhorských oblastí podtatranského regiónu a tradičné údenárske výrobky.

Viete, prečo nakupovať sortiment
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Kaufland Slovensko)

Nielen veľkí dodávatelia sa však môžu v Kauflande rozvíjať a prosperovať. Reťazec pred tromi rokmi spustil projekt na podporu malých regionálnych dodávateľov, ktorí z dôvodu menších kapacít môžu dodávať svoje špeciality len do niektorých predajní v ich regióne. Aj preto je na 65 predajniach Kauflandu k dispozícii vždy iná lokálna ponuka v špeciálne označených regáloch „Z našich regiónov“.

Ďalším pekným príkladom je úspešná spolupráca medzi Kauflandom a pestovateľmi ovocia a zeleniny trvajúca od roku 2002. Vďaka nej môže reťazec ponúknuť svojim zákazníkom široký výber domácich produktov a aj zaujímavé odrody, ako sú fialové zemiaky či cuketa guľatá od domácich pestovateľov. Veď len za minulý rok predal desiatky tisíc ton domácej produkcie.

Viete, prečo nakupovať sortiment
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Kaufland Slovensko)

Pri ovocí a zelenine sa to však nekončí. Zamysleli ste sa niekedy, odkiaľ pochádza mäso, ktoré máte na tanieri? Akú dlhú cestu muselo prejsť až k vám? Kaufland má na to riešenie – 100% slovenské mäso ako od mäsiara. Toto označenie garantuje, že ide o mäso zo zvierat, ktoré sa narodili, boli chované, porazené a spracované výlučne na území Slovenska. Vyberie si každý – milovník hovädziny či bravčoviny.

Je teda jasné, že reťazec to s podporou slovenských výrobcov myslí vážne. Každý nadšenec domácej produkcie si dokáže vybrať zo širokého sortimentu slovenských produktov. Navyše vďaka podpore domácich dodávateľov a garantovanému stabilnému odberu okrem slovenskej ekonomiky rastie aj zamestnanosť v regiónoch. Aj sami si môžete skontrolovať výsledky tejto podpory – pri vstupe do každej predajne sú umiestnené tabule s počtom predaných slovenských výrobkov za predchádzajúci mesiac!

Viete, prečo nakupovať sortiment
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Kaufland Slovensko)

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu