Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Robert Bryndza a Erika Fosterová sú späť!

PR článok Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Grada Slovakia)

Sú veci, na ktoré sa nepripravíte...

Robert Bryndza vo svojej piatej knihe s Erikou Fosterovou pod názvom Chladnokrvne znova rozpletá mnohovrstevný príbeh a čitateľa vedie k záveru, ktorý rozhodne vzbudí silné emócie. Každého tak necháva, aby si sám odpovedal na otázky, čo znamená láska až za hrob, prečo sú ľudia ochotní riskovať alebo kvôli čomu zradia svojich priateľov...

Po poslednom prípade má Erika Fosterová hlavu plnú starostí a nález kufra na brehu Temže celú situáciu ešte viac komplikuje. Nájde v ňom totiž rozrezané telo muža, ktorého identifikácia nie je vôbec jednoduchá. Napchať telo do kufra a poslať ho po Temži, to chce istú dávku odvahy. Urobiť to však dvakrát, to už je celkom slušná provokácia.

Erika Fosterová tentoraz čelí zlu, ktoré je poháňané nielen krutosťou, ale aj slušnou dávkou drzosti. Nemá sa čoho chytiť, všetky okolnosti a stopy, ktoré vychádzajú na povrch, sú zmätené a desivé. Profil vraha, ktorý sa z detailov rysuje, je totiž hrôzostrašný.

Chytiť ho bude o to ťažšie. Čo ak je dokonca vrahov viac? Alebo ide ešte o niečo iné?

Erika to tentoraz nebude mať jednoduché. Ako ďaleko je vrah schopný zájsť?

A bude Erika schopná poradiť si nielen s jeho brutalitou, ale aj so svojím životom?

Chladný Londýn je opäť dejiskom niekoľkých ťažkých osudov, ktoré sa v jednom okamihu prepoja do jedného... A pre niektorých to bude veľmi bolestivé.

Robert Bryndza rozbehol ďalšiu veľkú šou, ktorá sa už nedá zastaviť!

O autorovi knihy Chladnokrvne:

Robert Bryndza a Erika
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Grada Slovakia)

Robert Bryndza je britský autor žijúci trvalo na Slovensku.

Písať začal v 13 rokoch, keď mu rodičia kúpili na Vianoce písací stroj. Pôvodne vyštudoval herectvo a z nedostatku príležitosti sa rozhodol, že si napíše vlastnú divadelnú hru. S tou sa zúčastnil divadelného festivalu v Edinburghu, kde zožala veľký úspech. To Roberta povzbudilo, aby sa začal písaniu venovať profesionálne.

Čoskoro sa v Británii zapísal ako úspešný autor humoristických románov s nádychom romantiky. Postupne vydal päť kníh s hlavnou hrdinkou Coco Pinchardovou a samostatný román Miss Wrong a Mr. Right. Spolu so svojím partnerom Jánom taktiež napísali satiru na „skvelý“ život v továrni na sny s názvom Lost in Crazytown, pri písaní ktorej sa inšpirovali zážitkami, ktoré nazbierali počas doby, keď pracovali v Hollywoode – Robert ako herec, Ján ako vizážista hviezd.

Napriek úspechom, ktoré Robert ako autor romantických komédií dosiahol, nezabudol na svoj tajný sen...napísať thriller. Námet na postavu a prípady detektív šéfinšpektora Eriky Fosterovej v ňom klíčil niekoľko rokov.

Hneď prvého dielu voľnej detektívnej série s názvom Dievča v ľade (The Girl in the Ice) sa v zahraničí predalo cez dva milióny výtlačkov v priebehu dvoch rokov od jeho vydania.       The Wall Street Journal a USA Today ho označili za bestseller. Práva boli predané do dvadsiatich deviatich krajín. Dievča v ľade a hlavná postava detektívka Erika Fosterová si spolu so svojimi kolegami Petersonom a Mossovou získala aj tisícky slovenských čitateľov. Príbeh, ktorý sa odohráva počas chladnej zimy v Londýne a predkladá čitateľom zamotané klbko vzťahov, intríg, skrývaných tajomstiev a nečakaných súvislosti, strhne svojho čitateľa od prvej stránky a nedovolí mu knihu odložiť.

Pre slovenských fanúšikov Eriky Fosterovej môže byť zaujímavý aj jej pôvod – pochádza totiž zo Slovenska, do Británie prišla pred mnohými rokmi ako au-pair a postupne sa vypracovala až na detektív šéfinšpektora.

V ďalšom thrilleri s názvom Nočný lov (The Night Stalker) sa autor inšpiroval skutočným prípadom, ktorý viac ako dvadsať rokov desil obyvateľov Londýna a jeho okolia. Sériový vrah sa vkrádal v noci k ľuďom do domu a polícia nemala dlhú dobu žiadne stopy. Nakoniec sa zistilo, že žil len pár ulíc ďalej od Roberta.

Aj v treťom diele s názvom Temné hlbiny (Dark Water) pripravil Robert Erike Fosterovej ďalšie nástrahy v súvislosti s novým prípadom, ako aj s jej nepoddajnou povahou. Bude sa musieť ponoriť hlboko do minulosti a bojovať s tými, ktorí skrývajú staré tajomstvá.

Vo štvrtom prípade nazvanom Do posledného dychu (Last Breath) sledujeme sériového vraha, ktorý si vytvára falošné profily na facebooku a na rôznych internetových zoznamkách, aby vylákal mladé dievčatá na schôdzku a potom ich zavraždil.

V piatej časti s názvom Chladnokrvne (Cold Blood) musí Erika Fosterová čeliť brutalite sériového vraha a na poslednú časť z tejto série s názvom Smrtiace tajnosti (Deadly Secrets) sa môžeme tešiť už čoskoro.

Z recenzií:

„Úchvatné čítanie – hneď ako s touto sériou začnete, už sa nedá prestať.“

– Rachel Abbott

„Erika Fosterová je veľmi sympatická svojou neústupnosťou, ktorou za každú cenu pátra po odhalení pravdy a neuhne, ani keď jej samotnej hrozí nebezpečenstvo. Nerobí to len pre seba a svoj vnútorný pokoj, ale hlavne pre obete. Jej zápal pre hľadanie spravodlivosti je nákazlivý.“

– Alena Badinová, Klub knihomolov

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu