Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

6 tipov ako ochrániť svoju kúpeľňu pred zvýšenou vlhkosťou

PR článok Zobraziť galériu (2)

Zarosené zrkadlá v kúpeľni sú jasným príkladom toho, ako enormne v nej vzrastá vlhkosť po sprchovaní, kúpaní, praní, sušení bielizne, alebo i po samotnom splachovaní toalety. Dlhodobá vlhkosť znamená zatuchnutý zápach a plesne, totiž optimálna vlhkosť vzduchu sa pohybuje v rozpätí 45 až 60%. Po prekročení tejto hranice sa dobre darí plesniam a nevyhneme sa ani nepríjemnému zápachu.

Advertisement

Je tu zopár rád, ktoré vám pomôžu obmedziť vlhkosť v kúpeľni. Myslite na svoje zdravie, v kúpeľni totiž priemerne strávime až jeden a pol roka nášho života. Kúpeľňa je miestom, kde vlhkosť žije.

  • Čo najmenej uterákov v kúpeľni

Kúpeľňa je miesto, ktoré slúži aj na odkladanie uterákov, županov... Vlhký či suchý, obe verzie prispievajú k udržaniu vlhkosti v tomto priestore. Špeciálne mokré uteráky a župany, ktoré pomaly schnú a sú ako neustále odparovače vody.

  • Okno v kúpeľni

Okno bolo kedysi povinnou výbavou vkaždej kúpeľni, špeciálne v rodinných domoch. Dnes je skôr výnimkou. A pritom prirodzené vetranie kúpeľne je veľmi dôležité a zdraviu prospešné. Novšie ekologické výstavby bytov a domov opäť zavádzajú okná do kúpeľní.

  • Vykúrte si kúpeľňu

V lete vám táto rada veľmi neposlúži, ale v zime rozhodne áno. Ak máte v kúpeľni radiátor, alebo vyhrievač, používajte ho čo najčastejšie. Teplom dosiahnete vyššiu absorpciu pary, čo oceníte hlavne po dlhom kúpeli. Potom nezabudnite priestor vyvetrať.

  • Rastliny, ktoré sajú vlhkosť

Existujú rastliny, ktoré vám pohltia vlhkosť už len tým, že ich necháte v kúpeľni. Vlhkosť si priťahujú priamo z ovzdušia, nemusíte ich teda tak často polievať. Vhodná rastlina je Brečtan, Papraď, alebo Tilandsia.

  • Všetko potrebuje priestor

V malej bytovej kúpeľni je to nepredstaviteľné a častokrát aj nerealizovateľné. Ale všetko potrebuje mať svoj priestor a voľne dýchať. Trošku minimalizmu v kúpeľni nezaškodí. Aj nábytok potrebuje dýchať, aby nevznikali plesne.

  • Pohlcovač vlhkosti

Ochranu pred vlhkosťou efektívne zabezpečí CERESIT STOP VLHKOSTI AERO 360° do kúpeľne.Pohlcovač vlhkosti pracuje na báze špeciálnych tabliet, ktoré vďaka otvoru a unikátnemu tvaru prístroja pohlcujú maximálne množstvo vlhkosti zo vzduchu. Kvalita a rýchlosť účinku je zaručená kombináciou originálneho Ceresit prístroja a dlhotrvácnej Ceresit tablety, ktoré fungujú ako celok. Aktuálne si môžete okrem bielej farby vybrať aj z limitovanej zlatej alebo modrej. Atraktívnym a moderným dizajnom spestrí každú kúpeľňu.

Viac užitočných tipov nájdete TU

6 tipov ako ochrániť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Ceresit)

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu