Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Vyrazte do boja so zákerným zápalom močových ciest. Rozoznáte príznaky?

PR článok Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Shutterstock)

Prvá vec, ktorá väčšinu ľudí napadne v súvislosti so zápalom močových ciest je, že by si mali dôkladne chrániť kríže pred prechladnutím. Nesadať si na studené miesta a počas zimy sa poriadne obliekať. Pokiaľ medzi nich patríte aj vy, pravdepodobne vás prekvapíme.

Prechladnutie len vytvára vhodné podmienky na vznik a rozvoj zápalu močových ciest, ale v žiadnom prípade ho nespôsobuje. V skutočnosti ho z 80-85% spôsobuje baktéria Escherichiacoli, ktorá sa šíri močovým ústrojenstvom a prirodzene sídli v črevách. 

Pozor na prvé signály!

Ľadviny, močovod, močový mechúr a močová trubica tvoria komplex močových ciest, ktorý slúži ako potrubní systém na odvod moču von z tela. Infekcia, ktorá zasahuje močový mechúr, môže byť veľmi bolestivá a nepríjemná. „Ešte horšou alternatívou je však zápal, ktorý napadne ľadviny. V takom prípade je nutná okamžitá návšteva lekára, vyšetrenie a nevyhnutné nasadenie antibiotík. Aj keď  antibiotiká zabíjajú aj telu prospešné baktérie, sú v takýchto prípadoch jedinou možnosťou, ako šíriacu sa infekciu zastaviť,“ vysvetľuje urológ MUDr. Vladimír Lenko, PhD., FEBU. Medzi najčastejšie príznaky zápalu močových ciest patrí nutkavá potreba močenia, sprevádzaná pocitom nepríjemného pálenia či rezania a taktiež krv v moči. Pokiaľ takéto prejavy spozorujete, mali by ste začať urýchlene jednať.

Chutia vám brusnice?

Kanadské brusnice, čiže kľukva veľkoplodá sú veľmi obľúbenou a odporúčanou prírodnou „superpotravinou“. Sú vyzdvihované najmä kvôli svojmu zloženiu, ktoré je nabité aktívnymi látkami. Kvalitné výťažky z tohto vzácneho ovocia sú charakteristické vysokým obsahom proanthokyanídov, teda fenolických zlúčenín v tom správnom pomere a množstve. Extrakt z kanadských brusníc, doplnený o vitamín D, ktorý prospieva k správnej funkcii obranyschopnosti organizmu, doplnený o výťažok zo zľatobyle obyčajnej, môžeme nájsť v doplnkoch stravy UrinalAkut Forte. Zlatobyľ obyčajná je tradične užívaná bylina pre zdravie močových ciest, a taktiež riadne vylučovanie, ktorým telo vyplavuje a prirodzene sa zbavuje škodlivín, baktérií a ďalších nežiadúcich látok.

Vyrazte do boja so
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Urinal)

V prípade, že cítite potrebu podporiť zdravie močových ciest a vylučovanie, UrinalAkut Forte je vhodnou voľbou. Odporúča sa tiež v kombinácii s novinkou Urinal Express pH, ten neutralizuje kyslé pH moču, ktoré je častou príčinou nepríjemných pocitov pálenia a rezania. Oba je možné kombinovať s antibiotikami a klasickou liečbou zápalu močových ciest. Sú tak vhodnou podporou a doplnkom v každom prípade.

Vyrazte do boja so
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Urinal)

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu