Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Čo by ste spravili, keby ste zostali odkázaní na pomoc druhých?

Kaufland PR článok Zobraziť galériu (6)
Kaufland (Zdroj: Kaufland)

Pomáhať je ľudské. A veľmi dôležité. Ľudí, na ktorých osud poriadne zatlačil a zostali v núdzi, je na Slovensku veľa. Mnohí zostali odkázaní len na pomoc druhých. Preto od svojho vzniku im v tomto smere poskytujú potrebnú podporu terénne sociálne služby Slovenského Červeného kríža (SČK).

Onkologickí pacienti, zdravotne hendikepovaní ľudia, pacienti po úrazoch, mamičky s chorými deťmi, ľudia žijúci v sociálnej izolácii. Ťažkých osudov je veľa. Svoje o tom vie aj úžasná 90-ročná pani Margita Kohútová, ktorá napriek tomu, že je mysľou vitálna, má dlhoročný problém s chrbticou a kolennými kĺbmi, ako aj so srdiečkom. Ako sama vraví, keby nebolo terénnych sociálnych služieb SČK, nemohla by raz týždenne chodiť na pravidelné lekárske prehliadky či na rehabilitácie.

Neoceniteľnou pomocou sú terénne sociálne služby SČK aj v územnom spolku Humenné. „Veľa ľudí odchádza za prácou preč a zostávajú tu hlavne starší ľudia s rôznymi zdravotnými problémami, ktorí sú v mnohom odkázaní na našu pomoc. Ešte pred časom sme však bojovali s tým, že náš vozový park bol príliš starý a hydraulická plošina na zdvíhanie vozičkárov nefunkčná. Vďaka Kauflandu sme dostali nové, špeciálne upravené vozidlo, ktoré si veľmi pochvaľujeme my aj ľudia, ktorí by bez neho zostali úplne bezradní,“ približuje situáciu na východe Slovenska Silvia Knapiková zo Slovenského Červeného kríža.

Kaufland
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Kaufland)

Je skvelé, keď existuje sieť pomoci, ktorá ľuďom v núdzi pomôže prepraviť sa, kam treba, alebo im doručí potraviny či šatstvo. Takúto sieť v súčasnosti predstavujú práve terénne sociálne služby Slovenského Červeného kríža. Trinásť územných spolkov SČK poskytuje aj prepravnú službu. Špeciálne upravené vozidlá slúžia všetkým – či sú to ľudia so zdravotnými obmedzeniami, rodiny s malými deťmi, hendikepovaní, prípadne ľudia, ktorí bývajú v nedostupnom teréne. Služba je dostupná nielen na prepravu k lekárom, ale aj na úrady či nevyhnutné nákupy. 

Pokiaľ vám teda nie je ľahostajný osud tých, ktorí zostali odkázaní na pomoc druhých, teraz môžete terénne sociálne služby podporiť aj vy! Siahnite od 17. októbra do 27. novembra po produktoch Z lásky k tradícii, ktoré okrem toho, že sú kvalitné a chutné, sú aj zo Slovenska a majú teraz úžasné poslanie, pomáhať. Za každý predaný výrobok z produktového radu Z lásky k tradícii prispeje Kaufland 10 centami na nákup špeciálne upravených vozidiel pre terénne sociálne služby SČK. Pretože „jedlo je pomoc“ a nikdy neviete, kedy ju budete potrebovať sami.

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu