Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

4 hlavné spúšťače plešatosti: Čím viac testosterónu, tým menej vlasov!

PR článok
(Zdroj: zerex)

Vypadávanie vlasov už vám pekne lezie na nervy a snažíte sa s ním bojovať? Spoznajte negatívne účinky mužských hormónov na vlas!

Rodinná anamnéza a gény nemusia byť hlavnou príčinou toho, že postupne prichádzate o vlasy. Mužské pohlavné hormóny a niekoľko ďalších faktorov môže tiež zohrávať svoju úlohu. Prečo je to tak? Ako je možné zakročiť proti vypadávaniu vlasov?

Vlasové folikuly versus hormóny

Vypadávanie vlasov je spôsobené zmršťovaním vlasových folikulov. To spôsobí rast jemnejších vlasov. Po opakovanom zmršťovaní nastane časom k tomu, že sa rast už nemusí obnoviť. Akú úlohu v tom zohrávajú hormóny? Dihydrotestosterón sa vytvára z testosterónu a okrem prostaty sa nachádza práve vo vlasových folikuloch. Práve ich citlivosť na dihydrotestosterón môže spôsobovať vypadávanie vlasov.

Nemusia to však byť len hormóny

Za normálnych okolností opustí našu hlavu približne stovka vlasov denne. Keď je toto množstvo vysoko prekročené, nemusíme vinu hádzať len na hormóny. Za stratou vlasov sa môžu ukrývať aj ďalšie faktory.

Nedostatky v strave

Štúdia indických vedcov sa zaoberala nutričnými nedostatkami jej účastníkov. Prišlo sa na to, že väčšine mužov chýbali dôležité aminokyseliny a makroživiny. Išlo najmä o nedostatok histidínu, leucínu, valínu, alanínu, železa, medi a zinku.

Leucín je esenciálna aminokyselina a jeho nedostatok môže okrem vypadávania vlasov viesť k vyrážkovitosti pleti a únave. Nedostatok valínu je v priamej súvislosti so stratou vlasov, čo potvrdzujú aj ďalšie štúdie. Alanín zase môže chrániť bunky pred poškodením počas intenzívnej fyzickej aktivity.

Tip: Chýbajúce potrebné látky je možné doplniť prostredníctvom stravy alebo pomocou vysoko účinného kofeínového šampónu, ktorý obsahuje potrebné zložky na podporu rastu vlasov.

Psychika v zlom stave

Vypadávanie vlasov negatívne vplýva na psychiku muža. Ale pozor - platí to aj naopak. Frekvencia vypadávania vlasov sa zvyšuje v prípade psychických problémov a porúch muža. Štúdie preukázali priamu súvislosť psychologických problémov s vypadávaním vlasov. Stres v zamestnaní či rodinnom živote jednoducho “neprospieva” ani vašim vlasom.

Tip: Svojej psychike môžete uľaviť cvičením, relaxáciou alebo meditačnými aktivitami, ktoré vám pomôžu zbaviť sa nadmerného stresu a navodia lepšiu náladu.  

Dehydratácia

Aj nedostatočná hydratácia pokožky môže stáť za oslabením korienkov a vypadávaním vlasov. Vďaka panthenolu (vitamín B5) môžete svoju pokožku hydratovať, podporiť jej elasticitu, regenerovať bunky. Pomôže vám tiež zadržať vlhkosť a poskytnúť tak vlasom to, čo potrebujú. Vmasírovanie šampónu s obsahom panthenolu do pokožky hlavy naštartuje krvný obeh a bude stimulovať aj korienky.

Tip: Čo takto spojiť silu panthenolu a kofeínu? Kofeín môže pomôcť zabrániť vypadnutiu vlasu skôr, než narastie do potrebnej dĺžky. Pozitívne ovplyvní prekrvenie pokožky hlavy a v spojení s panthenolom bude pokožka navyše hydratovaná. Kofeín a panthenol môžete nájsť spoločne aj s mnohými ďalšími potrebnými látkami v prípravku Zerex kofeínový šampón.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu