Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ľadové osvieženie bez laktózy: domáci nanuk 2x inak

PR článok Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Shutterstock)

Keď sa povie leto, ako prvé sa vám určite vybaví more, slnko, šťavnaté ovocie a lahodná zmrzlina. Čo však v prípade, ak sa práve vy, alebo vaše deti nekamarátite s laktózou? Riešenie je jednoduché! Pripravte si vlastnú verziu ľadovej pochúťky doma. Bola by predsa veľká škoda prísť len kvôli tomu o radosť z chladivých krémových zážitkov.

So stúpajúcimi teplotami priamo úmerne narastá aj počet milovníkov mrazenej smotanovej pochúťky v uliciach. Ľudia s kornútkami lahodnej smotanovej zmrzliny sú hádam všade, kam sa pozriete. Ak však patríte k tým, pre ktorých je laktóza problémom, stánkom so zmrzlinou neurčitého zloženia sa radšej oblúkom vyhnite, nech už vyzerá akokoľvek lákavo.

Vyrobiť si vlastnú bezlaktózovú verziu mrazenej pochúťky doma je rovnako jednoduché ako pripraviť si smoothie. Výhodou takto pripravených nanukov je, že presne poznáte ich zloženie a môžete si ich dochutiť podľa vlastného želania. Potom už len stačí trocha trpezlivosti a nebudete o nič ukrátení. Nalejte smoothie podľa vlastnej chuti jednoducho do nanukových formičiek a je to!

Aj v prípade domácich smotanových nanukov máte na výber z množstva rôznych príchutí. Skvelé sú najmä tie z čerstvého sezónneho ovocia. Čo tak skúsiť rozmixovať niekoľko marhúľ alebo čerešní s mliekom, či bielym jogurtom? Nezabudnite však siahnuť po verzii bez laktózy. Napríklad v Kauflande nájdete širokú ponuku bezlaktózových produktov (od mlieka, cez jogurty až po smotanu) pod značkou K-free.

1) Nanuková inšpirácia od Babsy Jagušák (bez laktózy)

Babsy Jagušák
Zobraziť galériu (3)
Babsy Jagušák  (Zdroj: Kaufland)

Ingrediencie na 3 – 4 porcie:

-  350 ml šťavy z čerstvých pomarančov alebo 100 % pomarančového džúsu K-Bio

-  500 ml rozmixovaných čerstvých alebo mrazených malín K-Classic

-  500 ml  bezlaktózového bieleho jogurtu K-free

-  med na dosladenie

-  voda

Postup: Odšťavte čerstvé pomaranče alebo nalejte do mixéru stopercentný, ideálne za studena lisovaný pomarančový džús. Pridajte čerstvé alebo mrazené maliny, biely jogurt K-free bez laktózy, trochu vody a rozmixujte. Podľa potreby môžete dosladiť medom. Nalejte do dávkovačov na nanuky a nechajte zamraziť.

2) Verzia smoothie na podporu imunity

Nanuky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Kaufland)

Namiesto jogurtu môžete vyskúšať aj bezlaktózové mlieko K-free alebo sójový nápoj K-take it veggie. V chladnejších mesiacoch si podľa rovnakého receptu od Babsy, ale už bez zamrazenia vyrobíte skvelú verziu smoothie na podporu imunity.

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu