Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dotácie na dom sú opäť tu! Získať môžete až desaťtisíc eur

PR článok Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Dom snov)

Vo vyspelých krajinách je už dlhšie zabehanou praxou, že štát finančne podporuje nízkoenergetické bývanie. Deje sa tak napríklad v Rakúsku, Nemecku, v Poľsku a konečne už aj na Slovensku. Cieľom je podpora stavebníctva, ale tiež ochrana životného prostredia, trvalo udržateľný rozvoj. K štátu, ktorý však ešte konkrétnu výzvu nevyhlásil, sa v tomto prípade u nás pridal aj súkromný výrobca rodinných domov.

Spoločnosť BAU holding - rodinné domy už druhý rok za sebou prináša zaujímavú formu dotácie na nízkoenergetické domy z ich portfólia.  V prvom kole, ktoré sa konalo minulý rok, takto poskytli dvadsaťpäť dotácií. Tento rok sa ich rozhodli udeliť až tridsiatim záujemcom.

Stále viac a viac ľudí prejavuje záujem  o výstavbu nízkoenergetických domov. „Rozhodli sme sa, že niekoľko takýchto klientov oceníme zaujímavým bonusom v podobe dotácií z našej strany“, hovorí konateľ spoločnosti Mikuláš Stano. 

Dotácie od spoločnosti BAU holding - rodinné domy sú určené len pre občanov SR, ktorí stavajú na území Slovenska. 

„Našim zámerom je podporiť nízkoenergetickú výstavbu kdekoľvek na Slovensku. Znamená to, že takto postavený rodinný dom musí spĺňať vysoké nároky, ktoré sú na domy, spotrebujúce len minimum energií, kladené“, vysvetľuje M. Stano.

Nízkoenergetický dom musí spadať minimálne do kategórie A1 (spotreba domu na úrovni 55- 108 kWh/m²) a musí mať nainštalované dodatočné technológie na úsporu energií, napríklad v podobe rekuperačnej jednotky. Rovnako musí dom, na ktorý bude možné získať dotáciu, spĺňať podmienku minimálnych únikov tepla, ktoré budú overené cez tzv. blower door test a v ňom musia vyjsť do hodnoty 1,0.

„Naši klienti budú môcť získať finančnú podporu v hodnote 10 000 eur v prípade, ak sa rozhodnú pre dvojpodlažný dom a 5000 eur, ak si zvolia výstavbu jednopodlažného domu,“ približuje Mikuláš Stano. Ale pozor! Nízkoenergetický dom si musia zákazníci objednať v spoločnosti, ktorá dotáciu poskytuje. „Pre získanie dotácie je potrebné navštíviť ktorýkoľvek vzorový dom našej spoločnosti, ktoré sa nachádzajú v Bratislave, v Nitre, Prievidzi, Banskej Bystrici alebo Košiciach,“ uzatvára M. Stano. 

Dotácie na dom sú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Dom snov)

Záujemcovia o dotáciu musia kontaktovať spoločnosť BAU holding - rodinné domy najneskôr do nedele, 16. júna tohto roka. Vtedy bude možnosť registrácie zo strany žiadateľov uzatvorená. Viac informácií o dotačnom programe môžu záujemcovia získať na stránke www.dotacianadom.sk.

Spoločnosť BAU holding – rodinné domy je autorom Domu Snov, projektu  Start Home  a slovenských rekordov v rýchlosti a kvalite výstavby rodinného domu. 

Dodávateľ rodinných domov rovnako poskytuje dotáciu 2500 eur na svojpomocnú výstavbu v projekte Start Home, pre viac informácií stačí navštíviť niektorý z už spomínaných vzorových domov.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu