Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

5 druhov slamiek, nad ktorými príroda nezaplače

PR článok Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Kaufland)

Už ani glg z jednorazovej plastovej slamky.

Plastové slamky sme donedávna používali bez toho, aby sme sa čo len zamysleli nad ich zbytočnosťou. Denne sa ich na svete použijú miliardy. Krásne a farebné, kupujeme ich v obrovských balíkoch. Automaticky nám ich dávajú do nápojov v reštauráciách, v baroch si v pohári nájdete rovno slamky dve. Každú slamku použijeme v priemere jedenkrát, potom ju zahodíme. A krásna farebná plastová nerozložiteľná masa sa zväčšuje, škodí a zabíja. Počas 200 rokov sa postupne rozkladá na mikroplasty, ktoré sa dostávajú do potravinového reťazca, na ktorého konci je ... človek.

Mali by sme si položiť základnú otázku, či slamku naozaj potrebujeme. Odpoveď všetci poznáme, nepotrebujeme. Napriek tomu slamky z našich životov tak skoro nezmiznú. Máme ich radi. Elegantné v miešaných nápojoch, praktické v nápojoch, ktoré si kupujeme na výlete. Spotrebu jednorazových plastových slamiek však môžete významne znížiť. Ako? Vyberte si slamky z takých materiálov, ktoré sú použiteľné viackrát alebo sa jednoducho recyklujú.

5 druhov slamiek, nad
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Kaufland)

1/ Papier. Z papiera sa vyrábajú parádne slamky. Tie najparádnejšie odteraz nájdete aj vo všetkých predajniach Kaufland.

1/ Kov. Ak ju nestratíte, kovovú slamku budete mať navždy. Je krásna, elegantná a štýlová. Pomocou praktických čistiacich kefiek sa dá veľmi jednoducho čistiť, preto sa nemusíte obávať, že v nej zostanú zvyšky nápojov. Ak si kúpite celú súpravu, môžete na ekologickú slamkovú alternatívu naučiť celú rodinu.

2/ Slama. Z čoho, myslíte, pochádza názov „slamka?“ Slamka zo slamy je absolútna klasika a trendy retro zároveň. Opýtajte sa mamy, určite si také pamätá.

3/ Silikón. Obľúbený materiál, ktorý si v kuchyni našiel už dávno svoje miesto. Tak prečo nie aj ako slamka?

4/ Bambus. Je to pevný prírodný materiál a slamky z neho sú tiež určené na mnohonásobné použitie. Sú ľahučké a skvele sa hodia napríklad k exotickým koktejlom.

5/ Cestoviny. Keď vypijete nápoj, slamku rovno môžte zjesť. Pravda, ak vám neprekáža, že bude trošku „al dente.“

TIP navyše: Spoločnosť Kaufland definitívne vyradila z predaja jednorazový plastový riad a slamky. Od konca mája v jej predajni slamky, príbory či taniere z tohto neekologického materiálu už nenájdete. Keď budete niekde v bare či v reštaurácii, spomeňte si, že slamka, ktorú vám chcú bez opýtania vložiť do nápoja, už tu bude s vami navždy a odmietnite ju.

Už ani glg z jednorazovej plastovej slamky.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu