Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Spomienkový koncert Jaro Filip 70: To NAJ z jeho tvorby prinesú Müller, Bolo nás jedenásť a Teatro Fatal

PR článok Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Dr. Horák)

Jaro Filip by sa tento rok dožil sedemdesiatky. Pri tejto príležitosti sa uskutoční 24. júna 2019 o 19.30 v AXA Aréna NTC v Bratislave koncert Pocta Jarovi Filipovi, ktorý tohto vzácneho „človeka hromadného výskytu“, ako ho nazval Marián Varga, pripomenie prostredníctvom jeho hudobnej tvorby.

„Jaro Filip zanechal výraznú stopu na našej hudobnej scéne. Preto sme sa rozhodli pripraviť veľký koncert, ktorý bude prepojením jeho najznámejších hudobných polôh. Spolupráce s Milanom Lasicom a Júliusom Satinským, s Richardom Müllerom a tiež s Dežom Ursinym,“ hovorí promotér koncertu Pavol Maruščák z agentúry Dr. Horák.

Na Jara Filipa si na pódiu zaspomínajú osobnosti slovenskej hudby, ktoré mali to šťastie s Jarom Filipom spolupracovať. Medzi nimi spevák Richard Müller s vlastným výberom piesní zo šiestich spoločných albumov, na ktoré mu hudbu napísal Jaro Filip. 

Legendárny album „Bolo nás jedenásť“, pripomenie hudobné zoskupenie s rovnakým názvom, ktoré má stále aj dnes vypredané predstavenia v Štúdiu L+S. Na pódiu sa stretnú Milan Lasica, Michal Kaščák, Dorota Nvotová, Juraj Podmanický, Braňo Jobus, Tomáš Šedivý, Juraj Benetin, Martin Višňovský, Marek Minárik, Martin Valihora, Michal Žáček, Daniel Salontay, Gabriela Rybárová, Milan Adamec, Slavo Solovic a Peter Kaščák.

Nemenej atraktívny bude aj Teatro Fatal s Jakubom Ursinym so skladbami, na ktorých sa Jaro Filip podieľal, ako dvorný klávesista skupiny Provisorium Deža Ursinyho. Vystúpenie bude doplnené tiež vizuálnou projekciou pod režijným vedením Juraja Johanidesa. Projekcia pripomenie archívne záznamy z tvorby a života Jara Filipa.
Koncert prinesie aj ďalšiu hudobnú lahôdku. Nové vydanie sólového debutového albumu Jara Filipa Cez okno (1996), ktorý prvýkrát vychádza aj ako LP.

Spomienkový koncert Jaro Filip
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Dr. Horák)

Lístky na spomienkový koncert Jaro Filip sa rýchlo míňajú, preto si ich treba čo najskôr kúpiť na PREDPREDAJ.SK.  Pozvite svojich priateľov či rodinu a zaručene si užijete neopakovateľný hudobný zážitok plný spomienok na to najlepšie z tvorby Jara Filipa.

Viac informácií o koncerte na www.drhorak.sk a FB Drhorak.

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu