Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kaufland pripravil dva týždne vybraných regionálnych výrobkov po celom Slovensku

PR článok

V týždňoch od 4. do 17. apríla budú vybrané regionálne výrobky od slovenských výrobcov dostupné vo všetkých predajniach Kaufland. Reťazec ponúka lokálne slovenské výrobky vo svojom sortimente už dlhšie, zastúpené sú však iba na predajniach v regióne svojho pôvodu.

Kaufland v roku 2017 inicioval projekt podpory regionálneho sortimentu, vďaka ktorému dnes spolupracuje so 61 dodávateľmi. Tí aktuálne dodávajú svoje výrobky do 62 prevádzok Kauflandu v regióne svojho pôsobenia. Aby sa domáca produkcia dostala k viacerým zákazníkom, Kaufland pripravil dva týždne, počas ktorých ponúkne niektoré regionálne výrobky na všetkých svojich prevádzkach.

V týždni od 4.4. do 10.4. 2019 nájdu zákazníci na pultoch všetkých predajní Kaufland sušené jablkové čipsy Zdravo a chutne zo Šalgočky, Košický med od Solide Slovakia, levanduľové víno Levanduland zo Záhoria, tekvicové jadierka od rodinnej firmy Tekvička z Malého Cetína, rôzne druhy cestovín od Ing. Milana Vároša zo Štiavnika a Starodevínsky ríbezlák od spoločnosti Thebener.

Pre lokálnych výrobcov ide o skvelú príležitosť ukázať, čo všetko dokážeme na Slovensku vyrobiť. O spolupráci s Kauflandom hovorí Henrich Sobotovič zo spoločnosti Zdravo a chutne: „Rodinné vinice a sady som prebral od svojej mamy. Vtedy vznikla v mojej hlave idea značky Zdravo a chutne, s.r.o. Postupne som zakúpil potrebné vybavenie, aby sa z procesu pestovania a spracovania odstránila chémia. Vyrábame produkty, ktoré sú zdravé a chutné, okrem jablkových čipsov máme v portfóliu jablkovú Sobošťavu, Sobotný krém či kompóty bez cukru. Verím, že ľudia na Slovensku budú nakupovať slovenské potraviny.“

V týždni od 11.4. do 17.4. pokryjú všetky prevádzky Kaufland regionálne výrobky ako zakysanka z Mliekárne Kopanice Selce, Nemšovská ovčia bryndza z PD Vlára Nemšová, Pivo Vŕšky z Terchovej, Rusnácka klobása od spoločnosti Šulíkove mäsové výrobky a mäsové nátierky SEPP TRADE zo Starej Ľubovne, ako aj ochutené ovsené kaše Grand Imperial Bratislava.

Miroslav Vnenčák zo spoločnosti Šulíkové mäsové výrobky hovorí: „Všetky naše produkty tvoríme s láskou, trpezlivosťou a dávkou poctivej práce. Výrobky produkujeme zo starostlivo vyberaného mäsa, korenín, ale aj ďalších potrebných surovín. Zákazník v nich nenájde žiaden lepok, ani alergény. Pri výrobe využívame moderné technológie a údenie realizujeme tradične, pomocou bukových oštiepkov.“

Domáci výrobcovia oceňujú najmä otvorenú komunikáciu a partnerský prístup zo strany Kauflandu. Tešia sa možnosti prezentovať svoju prácu väčšiemu počtu zákazníkov. Pestré zastúpenie rôznych regiónov prináša zákazníkom rozmanité lokálne chute od poctivých výrobcov. V predajniach Kaufland nájdete tieto výrobky pod označením „Zo Slovenska to najlepšie.“

Podpora slovených výrobcov je jednou z oblastí, ktorej sa Kaufland aktívne venuje. Cieľom spoločnosti je ponúknuť zákazníkom čerstvosť a kvalitu pochádzajúcu priamo z ich regiónu, od lokálnych výrobcov, ktorí sa opierajú o osvedčené receptúry a výrobné postupy. Ambíciou obchodného reťazca je neustále rozširovať spoluprácu s ďalšími regionálnymi dodávateľmi.

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu