Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Kam s deťmi cez jarné prázdniny? Máme pre vás päť tipov na rodinné atrakcie na Liptove

PR článok Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Gothal)

Vybrali sme pre vás tipy na výlety, ktoré potešia deti aj dospelých, a to v každom počasí.

Jarné prázdniny sú výborná príležitosť na strávenie spoločnej rodinnej dovolenky. Pestrý program, ktorý ocení celá vaša rodina bez rozdielu veku, môžete zažiť v najnavštevovanejšom regióne Slovenska - na Liptove. Poradíme vám, kde sa ubytovať, kam vziať deti za zábavou, poučením, či vodnými atrakciami. A to bez ohľadu na to, či je vonku zima alebo dážď.

Galéria optických ilúzií v Liptovskom Mikuláši

Kam s deťmi cez
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Galeria Ilusia)

V centre Liptovského Mikuláša sa nachádza celkom čerstvo otvorená galéria optických ilúzií s charakteristickým názvom Ilusia. Na malých aj veľkých návštevníkov tu čaká niekoľko optických klamov, trick-artových malieb a zrkadlových miestností. Môžete si napríklad prečítať noviny na vrchole mrakodrapu, prejsť sa krajinou lega či zatelefonovať si na dne bazéna. Určite si nezabudnite doniesť kvalitný fotoaparát alebo mobilný telefón, aby ste zachytili 3D efekt jednotlivých atrakcií.

Stanišovská jaskyňa

Kam s deťmi cez
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Stanišovská jaskyňa)

Stanišovská jaskyňa je verejnosti prístupná po celý rok a dokonca denne. Je ideálna najmä pre rodiny s deťmi, keďže jej prehliadka je nenáročná, no deti nadchne atmosférou dobrodružstva. V jaskyni totiž nie je elektrina. Každý návštevník dostane pred vstupom čelovú lampu a na cestu si svieti sám.

Park miniatúr v Liptovskom Jáne

Kam s deťmi cez
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Park Mini Slovensko)

parku miniatúr v Liptovskom Jáne si môžete prezrieť Slovensko ako na dlani. Bojnický zámok je tu od Vlkolínca či hradu Strečno vzdialený len na pár krokov. V areáli nájdete dokopy 18 zmenšenín slovenských hradov, kostolov, zvoníc, či technických pamiatok, ktoré sú vypracované do najmenších detailov a v čo najvernejšej podobe stavebného materiálu. Deti ale určite najviac poteší veľkolepá železnička s premávajúcimi vláčikmi.

Múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva

Kam s deťmi cez
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SMOPAJ)

Múzeum sídli v Liptovskom Mikuláši a je najmodernejším múzeom Slovenska. Deti si môžu počas interaktívnej prehliadky napríklad prezrieť medvedí brloh, vypočuť si nahrávky zvierat alebo sa na malú chvíľu stať jaskyniarom a prejsť cez zákutia úzkej jaskyne. Na záver vás čaká výstup na rozhľadňu múzea, odkiaľ je krásny výhľad na mesto a okolitých hôr.

 

Rezort Gothal v Liptovskej Osade

Kam s deťmi cez
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Gothal)

Ak hľadáte pohodlné rodinné ubytovanie, vyskúšajte rezort Gothal, ktorý sa nachádza v Liptovskej Osade. V areáli rezortu je okrem dvoch exteriérových ihrísk, aj vodný svet s wellness, s detským bazénom a hradom s rôznymi šmýkačkami a lezeckými prekážkami, kde sa deti môžu vyblázniť do sýtosti. Okrem atrakcií pre deti, môžete využiť 25-metrový plavecký bazén, sauny či relaxačný bazén s tryskami. Z obce je to na skok na lyžiarske svahy, ale aj za ostatnými atrakciami Liptova.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu