Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Antalík: „TEAM chce byť lepší ako kedykoľvek predtým“

PR článok Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Dušan Antalík)

Skupina TEAM s Paľom Haberom ohlásili po troch rokoch nové turné, ktoré umožní fanúšikom po celom Slovensku si opäť vychutnať nadčasové nahrávky. V týchto dňoch pracujú na výbere skladieb, ktoré sa na turné objavia. Najväčšie hity však nebudú chýbať.

Turné sa začne za riekou Moravou a na Slovensko pricestuje TEAM s Paľom Haberom v druhej polovici júna. "V súčasnosti pripravujeme a vyberáme repertoár. Tak ako vždy chceme pripraviť aj niečo, čo nebolo na tom predchádzajúcom turné - či už ide o výber pesničiek alebo úprava niektorých do takej koncertnej podoby, ktorá bude odlišná od tej ako ich poznajú fanúšikovia zo štúdiových nahrávok," prezradil Dušan Antalík.

O Dušanovi Antalíkovi je známe, že viacero nástrojov v štúdiových nahrávkach skupiny TEAM nahrával sám a aj vďaka tomu na koncertoch hráva na gitare aj Pavol Habera. Bude tomu tak aj v prípade aktuálneho turné? Predsalen, frontman má rád kontakt s publikom... "Dúfam, že to vyjde tak ako pred troma rokmi. Teda, že pôjde s nami bubeník Marcel Buntaj, ktorý mal teraz zdravotné problémy a všetci mu držíme palce aby ich prekonal. Opäť bude súčasťou koncertnej zostavy gitarista Matej Morávek, vďaka čomu ‚odbremení‘ Paľa a ten sa bude môcť naplno venovať spevu a kontaktu s divákmi," povedal D. Antalík

Antalík: „TEAM chce byť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Dušan Antalík)

Napriek tomu, že do začiatku turné zostáva ešte pár mesiacov, prípravy v týchto dňoch dostávajú ďalší rozmer. Od samotného rozhodnutia ísť na turné, rozhodnutia o miestach a dátumoch a výberu repertoáru, je potrebné, aby sa účinkujúci venovali aj technickej stránke turné. Paľo Habera a TEAM chcú opäť priniesť niečo nové, aby si fanúšik odniesol opäť unikátny dojem. "Okrem usilovného cvičenia pesničiek nás čakajú rokovania s firmami, ktoré budú zabezpečovať zvuk, svetlá a aj personálne zabezpečenie turné, vytvorenie kompletného štábu ľudí, ktorý potrebujeme na to aby všetko bolo tak ako má byť a na čo sú už naši fanúšikovia zvyknutí. Dôležitou súčasťou bude aj príprava svetelného dizajnu,“ vysvetlil Dušan Antalík, čo všetko musí obsiahnuť skupina predTEAM, ako sa po prvýkrát na šnúre postaví na pódium.

Samotné prípravy pôjdu do svojho finále viac ako mesiac pred prvým koncertom na Slovensku. „Všetko vyvrcholí začiatkom mája, kde týždeň budeme v Třinci. Tam sme si prenajali halu aby sme si komplet všetko naskúšali. Budeme mať aj to, čo poznajú divadelníci - generálkový týždeň. Ten zakončíme prvým koncertom, na ktorý nadviaže česká a moravská časť turné. No a potom sa už budeme tešiť iba na slovenské mestá," dodal na záver Dušan Antalík. Turné na domácej pôde odštartuje 20. júna v Prievidzi.

Vstupenky na HABERA & TEAM TOUR 2019 sú k dispozícii v sieti .

Dušan Antalík

Kapelník skupiny TEAM, rodák z Martina, autor hitov Malá nočná búrka, Ženská menom Panika, Ženy v bielom či Óda na tie cesty po tele založil skupinu v roku 1980. Nahral s ňou desať štúdiových a dva koncertné albumy. Okrem toho nahral dva sólové albumy a pôsobí aj v projektoch Aeroc Therapy a Stage Meridian. Rovnako ako Pavol Habera je držiteľom titulu inžinier.

HABERA & TEAM 2019 TOUR

20.06.2019         Prievidza, Zimný štadión

22.06.2019         Nitra, Amfiteáter

27.06.2019         Poprad, Zimný štadión

29.06.2019         Martin, Amfiko

04.07.2019         Košice, Amfiteáter

09.11.2019         Bratislava, Zimný štadión Ondreja Nepelu

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu