Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nielen na zimu je práčka so sušičkou ideálny spotrebič do bytu

PR článok
(Zdroj: equiplo)

Jesenné a zimné mesiace nemusia byť v súvislosti so sušením prádla nočnou morou. Nielen v malých bytoch sa v tomto období rozkladajú sušiaky na bielizeň všade možne, kam sa len trochu vojde. Prekáža, nevyzerá pekne, schnúce prádlo v neposlednom rade zvyšuje celkovú vlhkosť v interiéri a čo viac, jar s teplotami, kedy vonku schne prádlo, je ešte ďaleko. Len časť ľudí navyše môže sušiť prádlo na šnúre vonku, alebo na balkóne. Aké je teda riešenie tejto situácie? Práčka so sušičkou.

Nástrahy a výhody kombinácie 2v1

Kombinovaná práčka so sušičkou je ideálnym veľkým bielym spotrebičom do všetkých malých bytov. Vo veľkosti bežné práčky totiž kombinuje ako plnohodnotnú práčku, tak aj sušičku. Ako u väčšiny zariadení 2v1 je tu však určitý kompromis, ktorým je v tomto prípade obmedzené množstvo prádla na sušenie. Maximálnu kapacitu bielizne práčky skrátka bohužiaľ rovno neusušíte, maximálna náplň sušičky je spravidla o 1/3 menšie.

Riešením je buď časť prádla po praní vybrať, alebo práčku nepúšťať úplne plnú, ale len s takým množstvom oblečením, ktoré je zariadenie schopné i usušiť. Príkladom sú modely, ktoré majú náplň na pranie 10, alebo 8 kg a maximálna náplň na sušenie 6, respektíve 5 kilogramov.

Akonáhle sušičku raz vyskúšate, nebudete už vaše prádlo chcieť sušiť inak. Kondenzačná práčka so sušičkou s tepelným čerpadlom je úsporná, šetrná k vašim odevom, tichá a inteligentná. Prádlo zo sušičky je veľmi jemné, nezvlnené, často väčšinu ani netreba žehliť a to najväčšie a najpríjemnejšie prekvapenie uvidíte hlavne na uterákoch, ktoré už nebudú tvrdé ako doska, ale krásne nadýchané.

Ak vám to priestor vo vašom domovu ponúka, je lepšie si zaobstarať zvlášť práčku a zvlášť sušičku, najmä potom sušenie je efektívnejšie a ak sa jeden spotrebič pokazí, náklady na obstaranie nového sú menšie ako v prípade kombinovaného. Musíte však bielizeň z práčky do sušičky prekladať, čo v prípade kombinovanej práčky nie je potreba a celý proces sa zaobíde bez vášho pričinenia.

Programy a množstevná automatika

Súčasné modely ponúkajú až desiatky prednastavených programov na rôzne typy oblečenia. Môžu odev tiež iba osviežiť, zbaviť zápachu, alebo vyprať a usušiť vo veľmi krátkej dobe, kedy naháňate doslova každú minútu. Pomáhajú k tomu aj moderné funkcie, ktoré sa často nazývajú šiesty zmysel, Fuzzy logic, alebo Easy logic. Je to v skratke sada senzorov, ktoré za vás správne navolí vhodný program a na ich základni prebieha aj samotné pranie a sušenie.

Táto technológia automaticky rozpozná hmotnosť náplne, riadi pranie aj vyhodnocuje sušenie tak, aby bol proces čo najefektívnejší, najúspornejší a zároveň čo najviac šetrný k samotnému prádlu. Posledným trendom je integrovanie do týchto spotrebičov WiFi, alebo NFC rozhranie. Potom môžete spotrebič ovládať pomocou telefónu, čo môže byť výrazne pohodlnejšie. Akonáhle je proces prania a sušenia ukončený, dostanete upozornenie na telefóne. Rovnako tak je možné do spotrebiča nahrávať nové programy, ktoré v ňom od výrobcu nie sú a práve pre vaše potreby sú dôležité.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu