Vianočné tradície, ktoré nesklamú | Topky.sk

Utorok, 11. december 2018. Meniny má Hilda, zajtra Otília.

Vianočné tradície, ktoré nesklamú

Zdroj: Podravka
06.12.2018 14:00

Každý rok sa všetci tešíme na naše malé, súkromné vianočné tradície. Niekto zo skrine vyťahuje svoje špeciálne vianočné papuče alebo hrubé ponožky s usmievajúcim sobom, niekto sa nevie dočkať dní voľna pri rozprávkach, pod dekou.


Spoločné ozdobovanie stromčeka. Spoločné pečenie a varenie, ktoré trvá hodiny a ďalšie hodiny sa upratuje. Napriek tomu si bez týchto  rituálov nevieme Vianoce ani predstaviť.

Tieto Vianoce si pre vás Podravka Natur spolu so známymi food blogermi pripravila súťaž. Stačí keď pripravíte vianočnú inšpiráciu u vás doma, nafotíte a zverejníte na facebookovej stránke Podravky. Jednou z blogeriek je aj Petra Kalocsay, autorka blogu Olivia on board. „Pri príprave akéhokoľvek jedla sú základom vždy čerstvé a kvalitné suroviny,“ hovorí Petra a pokračuje, prečo sa stala jednou z tvárí súťaže „Spestriť si vianočný stôl aj novými, nie úplne tradičnými receptami je príjemná zmena, ktorá určite poteší aj ostatných členov rodiny.“

Zaujali sme vás? Pripravte netradičný recept na tradičné Vianoce a šestnásť z vás, okrem plného balíka produktov, nájde svoj recept v novej kuchárskej knihe od Podravky.

Viac informácii na https://sk-sk.facebook.com/PodravkaSlovensko/

.Inšpirujte sa Petrinou šošovicovou polievkou.

Šošovicová polievka so zeleninou

Budete potrebovať:

1 ks cibule

1/3 póru

maslo alebo Ghee

200 g koreňovej zeleniny

200 g šošovice

2 strúčiky cesnaku

Koreniny: bobkový list, mletú sladkú papriku, soľ, Podravku Natur, majoránku.

Postup:

Na masle alebo ghee orestujeme nadrobno pokrájaný pór a cibuľu.

Pridáme ošúpanú a na drobno nakrájanú koreňovú zeleninu, ktorú posolíme a krátko opražíme. Ďalej poprášime mletou sladkou paprikou, premiešame a zalejeme vodou.

Pridáme prepláchnutú šošovicu, bobkový list, cesnak, majorán a Podravku Natur.

Ak máte radi husté polievky, môžete ju zahustiť hladkou múkou rozmiešanou v studenej vode.

Prikryjeme hrniec pokrievkou a na miernom ohni varíme do mäkka (cca. 1hodinu).

Na záver podľa chuti polievku prisolíme a pridáme Podravku Natur.

Dobrú chuť.

-reklamná správa- 


Galéria


Nástroje k článku



PR článok

Nahlásiť chybu

Najčítanejšie články